Hoe Automatisch Naar Schijf Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Naar Schijf Te Laden
Hoe Automatisch Naar Schijf Te Laden

Video: Hoe Automatisch Naar Schijf Te Laden

Video: Hoe Automatisch Naar Schijf Te Laden
Video: Automatische reparatie Lus Fix Windows 10-zelfstudie 2024, Mei
Anonim

Soms is het handig: je plaatst een schijf - en onmiddellijk begint de muziek, video, game, het programma, document. Dit is vooral belangrijk als de schijf bedoeld is voor een onervaren gebruiker. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het bestand automatisch start wanneer de schijf wordt geplaatst? Wij helpen u deze vraag te beantwoorden.

Hoe automatisch naar schijf te laden
Hoe automatisch naar schijf te laden

Noodzakelijk

  • - computer
  • - floppydrive
  • - schijf
  • - muis
  • - toetsenbord

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf in het schijfstation van uw computer.

Stap 2

Maak een map aan op schijf C: In deze map maakt u vervolgens een autorun-bestand aan.

Stap 3

Maak een autorun.inf-bestand in deze map. Maak hiervoor een tekstdocument aan. Als het lijkt op "Text document.txt", betekent dit dat de extensies voor de geregistreerde bestandstypen voor u worden weergegeven. Hernoem het bestand naar autorun.inf Open het bestand. Typ daarin het volgende:

[automatisch uitvoeren]

open = programma.exe In dit bestand is programma.exe de naam van het programma dat automatisch wordt gestart. Als dit programma zich in een map bevindt, specificeert u het pad ernaar in de vorm open = folderprogramm.exe Ga naar stap 7.

Stap 4

In het geval van verborgen extensies (het aangemaakte bestand heet gewoon "Tekstdocument"), ga naar een willekeurige map, in het menu "Extra", selecteer "Mapopties". Schakel op het tabblad "Bekijken" de optie "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit.

Stap 5

Mapeigenschappen sluiten. Ga weer naar hen toe. Als het selectievakje naast de optie "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" opnieuw verschijnt, kan dit betekenen dat een virus de extensies verbergt. Ga in dit geval verder via de opdrachtregel.

Stap 6

Klik op "Start", "Uitvoeren", typ cmd in de startregel van het programma. Er wordt een opdrachtprompt geopend. Typ daar copy con c: 1aurorun.inf. Druk op enter. Voer [autorun] in op een nieuwe regel. Druk op enter. Typ vervolgens open = programma.exe. Druk op enter. Druk op de combinatie Ctrl-Z, enter. Sluit de opdrachtregel In dit bestand is program.exe de naam van het programma dat automatisch wordt gestart. Als dit programma zich in een map bevindt, specificeert u het pad ernaar in de vorm open = Folderprogramm.exe.

Stap 7

Kopieer het resulterende bestand naar schijf.

Stap 8

Plaats de schijf opnieuw, controleer of het bestand automatisch start.

Aanbevolen: