Hoe Bel Je Automatisch Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Bel Je Automatisch Laden
Hoe Bel Je Automatisch Laden

Video: Hoe Bel Je Automatisch Laden

Video: Hoe Bel Je Automatisch Laden
Video: Deze 6 WhatsApp tricks kende je waarschijnlijk nog niet! 2024, Maart
Anonim

Het kan zijn dat u de opstartinstellingen moet aanpassen als u merkt dat de computer langer dan normaal begint op te starten en u de exacte reden niet kunt achterhalen. Een van de zekerste manieren om dergelijke problemen op te lossen, is door onnodige programma's bij het opstarten te verwijderen.

Hoe bel je automatisch laden
Hoe bel je automatisch laden

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest intuïtieve manier om opstartparameters te wissen, is door gespecialiseerde programma's te gebruiken. Er zijn momenteel echter veel van dergelijke programma's en het is niet mogelijk om ze allemaal uit elkaar te halen. Maar in de standaard Windows-tools is er een even functionele tool.

Stap 2

Om het programma voor het bewerken van systeeminstellingen (inclusief opstarten) op te roepen, roept u het menu "Start" op, waarin u het item "Uitvoeren" moet selecteren. U kunt ook de toetsencombinatie Win + R gebruiken, die onmiddellijk een venster opent voor het invoeren van systeemopdrachten.

Stap 3

Typ een opdracht zoals "msconfig" en klik op "Ok" of Enter. Als gevolg hiervan wordt het venster met systeeminstellingen voor u geopend (zie de afbeelding).

Stap 4

Ga naar het tabblad Opstarten. Let in de weergegeven lijst op de kolom "Opstartitem". Items gemarkeerd met vinkjes betekenen dat dit programma automatisch start wanneer uw besturingssysteem opstart en dienovereenkomstig bepaalde systeembronnen verbruikt.

Stap 5

Haast je niet om alles te verwijderen, want sommige programma's ondersteunen de normale werking van de hardware en applicaties die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Schakel alleen die items uit waarvan u absoluut zeker bent dat u deze uitvoerbare bestanden absoluut niet nodig hebt.

Stap 6

Zet de selectievakjes terug in hun oorspronkelijke staat als u tijdens de volgende keer opstarten van het systeem een storing in de computer aantreft.

Stap 7

Let op de knoppen "Alles inschakelen" en "Alles uitschakelen". Ze kunnen nodig zijn in gevallen waarin het nodig is om een groot aantal items te selecteren of te deselecteren en het handmatig te veel tijd zou kosten.

Stap 8

Klik op de knop "OK" nadat u de nodige instellingen voor de opstartlijst hebt gemaakt. Vervolgens wordt u gevraagd het systeem onmiddellijk opnieuw op te starten, of dit later te doen. Kies naar eigen inzicht de gewenste optie.

Aanbevolen: