Hoe Automatisch Laden De Prestaties Beïnvloedt

Hoe Automatisch Laden De Prestaties Beïnvloedt
Hoe Automatisch Laden De Prestaties Beïnvloedt

Video: Hoe Automatisch Laden De Prestaties Beïnvloedt

Video: Hoe Automatisch Laden De Prestaties Beïnvloedt
Video: Hoe constructief is piekeren? 2024, April
Anonim

Niet altijd is een krachtige, productieve computer de sleutel tot de snelheid van het besturingssysteem. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de naleving van de basisregels van de basisoptimalisatie van Windows, inclusief het instellen van het opstarten.

Hoe automatisch laden de prestaties beïnvloedt
Hoe automatisch laden de prestaties beïnvloedt

Autorun verwijst naar de instelling van programma's en toepassingen wanneer ze samen starten wanneer de computer wordt ingeschakeld. Het maakt niet uit of u ze gebruikt of niet, deze programma's werken en nemen daarom pc-bronnen in beslag. Stel je een situatie voor waarin je je auto op straat liet staan met draaiende motor en ging slapen. De aanwezigheid van dergelijke programma's kan worden aangegeven door een groot aantal pictogrammen aan de rechterkant van het systeemvak, evenals een lange tijd vanaf het moment dat het bureaublad verschijnt tot het uiteindelijke laden van alle snelkoppelingen en programma's.

U moet programma's onmiddellijk van het opstarten verwijderen nadat u een computer hebt gekocht, aangezien de fabrikant standaard zijn eigen propriëtaire programma's en hulpprogramma's installeert. Zorg ervoor dat u de selectievakjes voor het installeren van extra software uitschakelt wanneer u de benodigde software installeert.

Op dit moment zijn er veel gratis optimalisatiehulpprogramma's die de werking van het besturingssysteem aanzienlijk kunnen versnellen. Ze zijn allemaal vrij beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken. U moet een dergelijk hulpprogramma uitvoeren en naar het tabblad Opstarten gaan en vervolgens de selectievakjes naast onnodige programma's uitschakelen. Na een herstart zullen de prestaties toenemen door RAM-bronnen vrij te maken.

Belangrijk: antivirus en Realtek-geluidskaartstuurprogramma zijn vereist bij het opstarten, u hoeft ze niet uit te schakelen.

Aanbevolen: