Een Wachtwoord Op Een Lokaal Netwerk Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Lokaal Netwerk Plaatsen
Een Wachtwoord Op Een Lokaal Netwerk Plaatsen

Video: Een Wachtwoord Op Een Lokaal Netwerk Plaatsen

Video: Een Wachtwoord Op Een Lokaal Netwerk Plaatsen
Video: Een wachtwoord voor een lokaal gebr.account opn. instellen met een wachtw.herstelschijf in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Moderne lokale netwerken hebben verschillende beschermingsniveaus. Het is noodzakelijk om precies die instellingen te gebruiken die de maximale beveiliging van uw computernetwerk garanderen.

Een wachtwoord op een lokaal netwerk plaatsen
Een wachtwoord op een lokaal netwerk plaatsen

instructies:

Stap 1

Als u een draadloos netwerk wilt beveiligen dat is gebouwd met een Wi-Fi-router, configureert u dit apparaat. Selecteer een computer die op het netwerk is aangesloten en start een internetbrowser. Voer het IP-adres van de router in om het instellingenmenu te openen. Ga naar Draadloze installatie.

Stap 2

Selecteer het type draadloze beveiliging dat voor u het meest relevant is. Gebruik hoogwaardige beveiligingsprotocollen zoals WPA2-Personal. Stel nu een wachtwoord in door het in het veld Wachtwoord in te voeren. Gebruik geen licht wachtwoord. Idealiter zou het moeten bestaan uit een combinatie van cijfers, Latijnse letters en speciale tekens.

Stap 3

Vink het vakje aan naast SSID verbergen. Dit is nodig om de uitzending van het toegangspunt te verbergen. U kunt nu alleen verbinding maken met uw netwerk nadat u een nieuwe draadloze verbinding hebt gemaakt door de juiste naam en wachtwoord van het toegangspunt in te voeren. Sla de parameters van de wifi-router op en start deze opnieuw op.

Stap 4

Als u de beveiliging van computers die zijn aangesloten op een bekabeld netwerk wilt garanderen, configureert u de instellingen voor elke pc. Open het Configuratiescherm en ga naar het Netwerkcentrum. Zoek het menu "Geavanceerde opties voor delen wijzigen" in de linkerkolom en open het. Selecteer het profiel dat u momenteel gebruikt, bijvoorbeeld "Algemeen". Activeer het item "Netwerkdetectie inschakelen". Scroll naar beneden op de pagina en zoek de optie "Schakel wachtwoordbeveiligd delen in".

Stap 5

Klik op de knop Wijzigingen opslaan en start uw computer opnieuw op. Maak nu een nieuwe gebruiker aan door beheerdersfuncties uit te schakelen. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt voor dit account. Om nu verbinding te maken met deze pc, moet u de naam van deze gebruiker en het ingestelde wachtwoord gebruiken. Configureer de andere computers op dezelfde manier. Het is beter om identieke namen en wachtwoorden te gebruiken om ze gemakkelijker te onthouden.

Aanbevolen: