Een Wachtwoord Verwijderen Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Verwijderen Op Een Lokaal Netwerk
Een Wachtwoord Verwijderen Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Wachtwoord Verwijderen Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Wachtwoord Verwijderen Op Een Lokaal Netwerk
Video: Aanmelden zonder wachtwoord, aanmeldknop of PIN code 2024, April
Anonim

Het annuleren van het wachtwoord voor toegang tot het lokale netwerk en toegang tot gedeelde mappen kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Microsoft Windows-besturingssysteem en vereist geen tussenkomst van aanvullende software van derden.

Een wachtwoord verwijderen op een lokaal netwerk
Een wachtwoord verwijderen op een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Instellingen" om de annulering van het wachtwoord voor toegang tot het lokale netwerk te starten.

Stap 2

Ga naar het Configuratiescherm en selecteer Systeembeheer.

Stap 3

Vouw de link "Lokaal beveiligingsbeleid" uit en selecteer het item "Toewijzing van gebruikersrechten".

Stap 4

Geef de gewenste gebruikers met het recht op toegang tot het lokale netwerk op in het gedeelte "Toegang tot de computer vanaf het netwerk" en start de computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Configuratiescherm" om de bewerking van het verlenen van toegang tot bestanden en het verwijderen van het wachtwoord op het lokale netwerk uit te voeren.

Stap 6

Vouw de link "Netwerk en internet" uit en wijs naar "Netwerkcentrum".

Stap 7

Selecteer Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen aan de linkerkant van het toepassingsvenster en schakel het selectievakje naast Delen inschakelen in zodat netwerkgebruikers bestanden in gedeelde mappen kunnen lezen en schrijven onder Toegang tot gedeelde mappen.

Stap 8

Vink het vakje aan naast "Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen" in het gedeelte "Met wachtwoord beveiligd delen" onder aan het programmavenster en klik op de knop "Wijzigingen opslaan" om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 9

Roep het contextmenu op van de map waarmee u wilt delen door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 10

Ga naar het tabblad Delen in het dialoogvenster dat wordt geopend en vouw de link Geavanceerde instellingen uit.

Stap 11

Voer de gewenste naam voor de gedeelde map in het veld Share Name in het gedeelte Opties van het nieuwe dialoogvenster in en klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: