Een Wachtwoord Op Een Draadloos Netwerk Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Draadloos Netwerk Plaatsen
Een Wachtwoord Op Een Draadloos Netwerk Plaatsen

Video: Een Wachtwoord Op Een Draadloos Netwerk Plaatsen

Video: Een Wachtwoord Op Een Draadloos Netwerk Plaatsen
Video: Hoe beveilig je een draadloos netwerk? - "It's easy" met Sitecom 2024, April
Anonim

Moderne technologie maakt het eenvoudig om een draadloos netwerk op te zetten. Maar het blijkt niet genoeg om je te beperken tot de gebruikelijke setting. U moet ook weten hoe u uw eigen draadloze toegangspunt tegen hacking kunt beschermen.

Een wachtwoord op een draadloos netwerk plaatsen
Een wachtwoord op een draadloos netwerk plaatsen

instructies:

Stap 1

Als uw draadloze netwerk is gebouwd met een Wi-Fi-router, moet u beveiliging op twee niveaus configureren. Als de software en mogelijkheden van de router u niet toestaan de instellingen via een draadloos kanaal te wijzigen, hoeft u alleen het toegangspunt te beschermen. Als de fabrikant een dergelijke mogelijkheid biedt, is het absoluut noodzakelijk om een wachtwoord in te stellen om toegang te krijgen tot de apparatuur.

Stap 2

Laten we eerst leren hoe u een draadloos toegangspunt kunt maken met de mogelijkheid om verbinding te maken met internet. Verbind de router via de LAN-poort met uw computer. Gebruik hiervoor een gewoon twisted pair. Sluit het apparaat aan met een internettoegangskabel.

Stap 3

Open een browser en voer in de adresbalk het IP-adres van de router in. U ziet een venster om naar het instellingenmenu te gaan. Voer uw fabriekslogin en wachtwoord in. Open het menu Internetinstellingen. Stel de waarden in voor de vereiste parameters. Ze zijn meestal identiek aan de instellingen voor een directe internetverbinding vanaf een computer.

Stap 4

Ga verder naar het item "Beveiligingsinstellingen". Voer hiervoor een nieuwe accountnaam en wachtwoord in. Sla de instellingen op.

Stap 5

Ga naar het menu Draadloze instellingen. Stel een naam in voor uw netwerk en een wachtwoord ervoor. Voordat u dit doet, moet u het type gegevens en de codering van het radiosignaal selecteren. We raden aan om WPA-PSK- of WPA2-PSK-coderingstypes te gebruiken, aangezien: ze zijn het meest efficiënt in het beschermen van het toegangspunt tegen illegale inbraak. Ze hebben een wachtwoord van acht cijfers nodig. Het is beter om een combinatie van cijfers en Latijnse letters te gebruiken.

Stap 6

Sla de instellingen op en start de router opnieuw op. Om nu de instellingen van deze apparatuur te wijzigen, moet een aanvaller eerst het wachtwoord voor het draadloze toegangspunt raden en vervolgens de login en het wachtwoord om het instellingenmenu van de router te openen.

Aanbevolen: