Hoe Verborgen Bestanden Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Bestanden Te Vinden
Hoe Verborgen Bestanden Te Vinden

Video: Hoe Verborgen Bestanden Te Vinden

Video: Hoe Verborgen Bestanden Te Vinden
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

De manier waarop een bestand wordt weergegeven, wordt onder andere beïnvloed door het attribuut dat eraan is toegewezen. Een attribuut zoals "Verborgen" maakt het bestand onzichtbaar, maar het bestand blijft in de map waarin het is opgeslagen. Om verborgen bestanden en mappen te detecteren, moet u hun weergave dienovereenkomstig configureren.

Hoe verborgen bestanden te vinden
Hoe verborgen bestanden te vinden

instructies:

Stap 1

Open het onderdeel Mapopties. Om dit te doen, drukt u op de Windows-toets of de "Start"-knop, selecteert u "Configuratiescherm" in het menu en klikt u in de categorie "Vormgeving en thema's" op het pictogram "Mapopties". Het opgegeven onderdeel kan op een andere manier worden aangeroepen: open een willekeurige map op uw computer, selecteer in het menu "Extra", selecteer "Mapopties".

Stap 2

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Bekijken" en ga in de groep "Aanvullende parameters" omlaag met behulp van de schuifbalk. Zoek de sectie "Verborgen bestanden en mappen" en plaats de markering in het veld tegenover het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen van kracht te laten worden. Sluit het eigenschappenvenster.

Stap 3

Met deze instelling hebben alle verborgen bestanden en mappen semi-transparante pictogrammen. Om de normale weergave van een bestand te configureren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en schakel het veld "Verborgen" in de groep "Attributen" uit. Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster met de OK-knop of het [x]-pictogram.

Stap 4

Als u de instellingen niet wilt wijzigen, kunt u het verborgen bestand op een andere manier vinden, maar hiervoor moet u op zijn minst minimale informatie over het bestand hebben, bijvoorbeeld de naam, aanmaakdatum, wijziging of type weten. Roep de opdracht "Zoeken" op via het menu "Start" of open een map op uw computer en klik op het pictogram "Zoeken" in het bovenste paneel van het venster. Als deze knop er niet is, klik dan met de rechtermuisknop op de menubalk van de map en markeer het item "Gewone knoppen" in het vervolgkeuzemenu met een markering.

Stap 5

Voer in het zoekvak informatie in over het bestand dat u heeft. Klik op de regelknop "Extra opties" en zet de markering in het veld "Zoeken in verborgen bestanden en mappen". Klik op de knop "Zoeken". Nadat de lijst met op verzoek gevonden bestanden is gegenereerd, ziet u dat verborgen bestanden een semi-transparant uiterlijk hebben. Voer de vereiste acties uit met het bestand dat u zoekt. Ondanks het feit dat een dergelijk bestand in het zoekvenster wordt weergegeven, zonder de juiste instellingen, kunt u het nog steeds niet zien in de map waarin het is opgeslagen.

Aanbevolen: