Hoe De Lettergrootte In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lettergrootte In Te Stellen
Hoe De Lettergrootte In Te Stellen

Video: Hoe De Lettergrootte In Te Stellen

Video: Hoe De Lettergrootte In Te Stellen
Video: Word 2016 lettertype instellen en tekst benadrukken 2024, April
Anonim

In een Microsoft Office-toepassing kunt u een uniforme lettergrootte voor het hele document instellen. Om dit te doen, is er een functie om alle tekst te selecteren met een sneltoets of een knop om snel de lettergrootte te wijzigen.

Hoe de lettergrootte in te stellen
Hoe de lettergrootte in te stellen

instructies:

Stap 1

Het standaardlettertype in Office 2007 is Calibri, grootte 12. Om de lettergrootte te wijzigen en de gewenste in te stellen, moet u in Office 2007 het veld Lettertype aan de linkerkant van het tabblad Start gebruiken.

Stap 2

De huidige lettergrootte wordt in het veld aangegeven in Latijnse karakters. Bijvoorbeeld Book Antiqua, ernaast staat een pijl. Klik erop. Er wordt een lijst geopend met lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Er zijn nogal wat lettertypen geïnstalleerd. Indien nodig kunnen extra lettertypen worden geïnstalleerd.

Stap 3

Om het lettertype voor een specifiek deel van de tekst in te stellen, selecteert u het door de linkermuisknop ingedrukt te houden en de aanwijzer naar beneden te bewegen. Klik op de pijl in het lettertypeveld en selecteer het gewenste lettertype. In dit geval moet het uiterlijk van de letters veranderen. Gebeurt dit niet, dan heb je een ongeschikt lettertype gekozen dat niet werkt met Russische letters. Het lettertype dat in alle officiële documenten voorkomt, is Times New Roman.

Stap 4

Om de lettergrootte voor alle tekst in te stellen, moet u deze selecteren. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + A. Of, op het tabblad "Home", in het uiterst rechtse veld "Bewerken", klik op de knop "Selecteren" en selecteer "Alles selecteren". De tekst wordt blauw gemarkeerd.

Stap 5

Stel nu de lettergrootte in het vak naast het geïnstalleerde lettertype in. Standaard zijn de maten van 8 tot 72. U kunt de gewenste maat selecteren met de linkermuisknop, of de cursor in het veld plaatsen en uw eigen maat instellen door deze in cijfers te typen.

Stap 6

U kunt de lettergrootte ook snel wijzigen door op de knop in de vorm van een kleine letter "A" naast het veld voor lettergrootte te drukken. In dit geval verlaagt u het lettertype van de geselecteerde tekst met 2 punten. Of door op de knop in de vorm van een grote letter "A" te drukken om de lettergrootte met 2 punten te vergroten. Meestal zijn 12 of 14 lettergroottes gebruikelijk. Als uw tekst een kop heeft, wordt deze in 16 lettergroottes getypt.

Aanbevolen: