De Lettergrootte Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Lettergrootte Wijzigen
De Lettergrootte Wijzigen

Video: De Lettergrootte Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: lettertype wijzigen 2023, Februari
Anonim

Er zijn veel gevallen waarin u de lettergrootte moet wijzigen. Deze behoefte kan betrekking hebben op de tekst van de desktop-inscripties en elementen van de communicatie van het systeem, de voorbereiding van documenten in teksteditors, inscripties op afbeeldingen of op hun eigen internetpagina.

De lettergrootte wijzigen
De lettergrootte wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u de lettergrootte voor het bureaublad of voor andere tekstberichten in Windows moet wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het beeldscherm en selecteert u Eigenschappen in het menu, opent u het venster Vormgeving en stelt u de lettergrootte in. Om het lettertype in de tekst van de tooltip, headers en berichtvensters te wijzigen, gaat u naar het menu "Geavanceerd" en stelt u voor elk item de gewenste lettergrootte in.

Stap 2

Bij het werken met teksteditors, MicroSoft Office, enz., kan de lettergrootte worden gewijzigd in het tekstpaneel, waar het wordt ingesteld door een numerieke parameter. Hier kunt u ook het type wijzigen en de dikte en helling instellen. In de eenvoudigste teksteditor, zoals het ingebouwde Kladblok, kunnen de lettertypeparameters worden ingesteld door op het item "Formaat" te klikken en het venster "Lettertype" te selecteren.

Stap 3

Het tekstpaneel wordt ook geopend in de grafische editor wanneer u het gereedschap "Tekst" selecteert. Als het paneel niet verschijnt, controleer dan of het is aangesloten in het menu "Beeld" op het hoofdpaneel. Op het paneel kunt u het juiste lettertype en de grootte selecteren.

Stap 4

Als u de lettergrootte in HTML-tekst moet wijzigen, kunt u gepaarde tags van tot gebruiken met vaste lettergroottes door Hallo, word!, of door de lettergrootte in de font-tag in te stellen. Om dit te doen, moet de gewenste grootte worden opgegeven als de waarde van de parameter size: font color = "# 000000" size = "4". Hier stelt de kleurparameter de kleur in van de tekst die op het scherm wordt weergegeven, en de grootteparameter stelt de grootte in.

Populair per onderwerp