Hoe De Lettergrootte Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lettergrootte Te Bepalen
Hoe De Lettergrootte Te Bepalen
Anonim

Lettertype speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de tekst. Veel editors bieden de mogelijkheid om de grootte, kleur en stijl te kiezen. Er zijn verschillende systemen voor het meten van lettertypen, maar er wordt er maar één gebruikt in elektronische documenten (zodat de gebruiker niet in de war raakt). De editors Microsoft Office Word, Excel, Adobe Photoshop en andere lettertypeprogramma's hebben hun eigen tools.

Hoe de lettergrootte te bepalen
Hoe de lettergrootte te bepalen

instructies:

Stap 1

De lettergrootte wordt bepaald in punten en elke grootte heeft zijn eigen naam ("Cicero", "Agate", "Tertia"). Raadpleeg de maattabel voor meer informatie en vergelijking van verschillende lettergroottes. In toepassingen die de gebruiker meer vertrouwd is, wordt een numerieke aanduiding van de lettergrootte gebruikt.

Stap 2

Iemand die vaak tekst typt, kan visueel de grootte van het lettertype bepalen. Als u niet zo vaak met tekstdocumenten werkt, kunt u de lettergrootte van een bepaald woord (stuk tekst) achterhalen met behulp van de tools van het programma.

Stap 3

Plaats de muiscursor in een willekeurig deel van het woord, de lettergrootte waarin u wilt definiëren, of selecteer een deel van de tekst. Als het hele woord (of de hele tekst) in dezelfde lettergrootte wordt getypt, ziet u de waarde ervan in punten op de werkbalk.

Stap 4

Als een woord of een stuk tekst is getypt met verschillende lettergroottes, is het veld op de werkbalk leeg. Plaats in dit geval de cursor achtereenvolgens in die delen van de tekst die visueel van elkaar verschillen, en bekijk ook hun grootte op de werkbalk.

Stap 5

In de editors Microsoft Office Word en Excel bevindt het paneel voor het werken met lettertypen zich op het tabblad "Home" in het gedeelte "Lettertype"; geavanceerde instellingen voor lettergrootte en -stijl kunnen niet alleen vanaf dit tabblad worden opgeroepen. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde tekstfragment en selecteer "Lettertype" in het contextmenu. Als u een stuk tekst selecteert, is er ook onmiddellijk een minibar beschikbaar, die boven het geselecteerde deel van de tekst zweeft.

Stap 6

In grafische editors wordt het contextmenu voor het werken met lettertypen beschikbaar bij gebruik van het gereedschap "Tekst". Dit instrument wordt traditioneel aangeduid met de Latijnse letter "T". Het principe van lettertypedetectie in grafische toepassingen is vergelijkbaar met het hierboven beschreven principe.

Aanbevolen: