Schaduwen Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Schaduwen Toevoegen In Photoshop
Schaduwen Toevoegen In Photoshop

Video: Schaduwen Toevoegen In Photoshop

Video: Schaduwen Toevoegen In Photoshop
Video: Les 021 Photoshop tutorial - Hoe maak je schaduw 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat het in de collage ingevoegde object er op geen enkele manier in wil passen en eruitziet als een platte afbeelding en geen deel uitmaakt van een realistisch beeld. En dat allemaal omdat dit object geen schaduw heeft. Dit is echter niet moeilijk te corrigeren.

Schaduwen toevoegen in Photoshop
Schaduwen toevoegen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding voor verwerking.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waaraan u een schaduw wilt toevoegen in Photoshop met de toetsencombinatie Ctrl + O of de opdracht Openen in het menu Bestand.

Stap 2

Selecteer het object dat de schaduw zal werpen. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Veelhoeklasso in het palet Gereedschappen. Klik met de linkermuisknop op een willekeurig punt op de omtrek van de vorm en werp een schaduw. Sleep de selectie langs een recht stuk van de contour en klik nogmaals met de linkermuisknop op de plaats waar de contour buigt. Selecteer op deze manier de hele vorm. Sluit de selectie door te klikken op het punt van waaruit u het pad begon te selecteren.

Stap 3

Maak een nieuwe laag door op de knop Nieuwe laag maken onderaan het palet Lagen te klikken. U krijgt hetzelfde resultaat met de opdracht Nieuw in het menu Laag.

Stap 4

Vul de selectie met zwart. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Emmertje in het palet Gereedschappen. Klik op het gekleurde vierkant onder aan het deelvenster Gereedschappen. Selecteer in het palet dat wordt geopend zwart en klik op de knop OK. Klik met de linkermuisknop in de selectie. De resulterende vorm zal dienen als basis voor de schaduw.

Stap 5

Deselecteer de schaduw met de opdracht Deselecteren in het menu Selecteren.

Stap 6

Transformeer de schaduw. Gebruik hiervoor de opdracht Vervormen uit de groep Transformeren van het menu Bewerken. Door met de muis de hoeken van het kader rond de vorm te slepen, plaatst u de vorm in de projectie waarin de schaduw van het geselecteerde object zich moet bevinden. Pas de transformatie toe met de Enter-toets.

Stap 7

Pas een Gaussiaans vervagen-filter uit de groep Vervagen van het menu Filter toe op de schaduwlaag. Stel de vervagingsstraal in afhankelijk van de aard van het licht in de afbeelding: een sterke lichtbron op korte afstand van het onderwerp geeft een schaduw met scherpe randen en daarom moet de vervagingsstraal kleiner worden gekozen. Diffuus licht geeft nogal wazige schaduwen. Gemiddeld zijn twee tot drie pixels voldoende om de schaduw te vervagen. Klik op de OK-knop.

Stap 8

Wijzig de mengmodus van de schaduwlaag van Normaal in Vermenigvuldigen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de schaduwlaag en selecteer de optie Overvloeiopties in het contextmenu. Selecteer in het geopende venster Vermenigvuldigen in de vervolgkeuzelijst.

Stap 9

Verhoog de dekking van de schaduwlaag. Klik hiervoor op de pijl rechts van het woord Dekking in het lagenpalet en sleep de schuifregelaar naar links naar een waarde van 50%.

Stap 10

Als er delen van de schaduw op het object zijn geplaatst die een schaduw zouden moeten werpen, verwijdert u deze met het gummetje ("Gummetje").

Stap 11

Sla de afbeelding op met de opdracht Opslaan of Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: