Schaduwen Toepassen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Schaduwen Toepassen In Photoshop
Schaduwen Toepassen In Photoshop

Video: Schaduwen Toepassen In Photoshop

Video: Schaduwen Toepassen In Photoshop
Video: Schaduwen toepassen in Photoshop CS 2024, Mei
Anonim

Een van de noodzakelijke werkfasen bij het maken van collages is het opleggen van schaduwen, zonder welke de afbeelding er plat uitziet. Een realistische schaduw van een object kan worden gemaakt van een dubbele laag met een object met behulp van de transformatietools van Photoshop.

Schaduwen toepassen in Photoshop
Schaduwen toepassen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad het bestand met de afbeelding waaraan u schaduwen wilt toevoegen in de Photoshop-editor met behulp van de optie Openen van het menu Bestand. Als basis heb je een kopie van de laag nodig met het object uit de achtergrond gesneden, wat een schaduw werpt. Als u met een document met meerdere lagen werkt, selecteert u de laag met het gewenste onderwerp en dupliceert u deze met Ctrl + J.

Stap 2

Als u een afbeelding met één laag hebt en het schaduwwerpende object is niet gescheiden van de achtergrond erop, trek dan de omtrek van dit object over met het gereedschap Lasso. Met de optie Selectie opslaan in het menu Selecteren slaat u de selectie op in een nieuw kanaal. Standaard wordt deze "Alpha1" genoemd. Kopieer het geselecteerde item naar een nieuwe laag.

Stap 3

Zet de gemaakte kopie van het item om in een donker silhouet. Als de laag een masker heeft dat de achtergrond verbergt, vult u het object eenvoudig met zwart met behulp van het gereedschap Emmertje. Als er geen masker op de laag staat, beperk dan het gebied van de vulling door de selectie te laden met de optie Selectie laden van het menu Selecteren. Selecteer Laagtransparantie in de lijst met kanalen als de bron van selectie-informatie. Het geladen gebied kan met kleur worden gevuld.

Stap 4

Wijzig de overvloeimodus van de voorinstelling voor de schaduw met de laag eronder van Normaal in Vermenigvuldigen. Vervaag indien nodig de schaduw met de optie Gaussiaans vervagen in de groep Vervagen van het menu Filter. De vervagingsstraal is afhankelijk van de helderheid van de lichtbron in de collage. Om een zeer helder lichteffect te creëren, is een minimale vervagingsstraal vereist, een zwakke bron geeft een onscherpe schaduw met sterk onscherpe randen. Als de schaduw erg donker is, vermindert u de dekking door de parameter Dekking in het lagenpalet aan te passen.

Stap 5

Gebruik de opties Scheef of Vervormen in de groep Transformeren van het menu Bewerken om de schaduw te vervormen door deze op het oppervlak te plaatsen. Als er andere schaduwen in de collage zijn, plaatst u de nieuwe onder dezelfde hoek.

Stap 6

Als de schaduw die u maakt op verschillende vlakken valt, selecteert u het deel van de laag dat elk oppervlak in de schaduw stelt. Gebruik de optie Knippen van het menu Bewerken om het fragment te knippen en op een nieuwe laag te plakken met de optie Plakken. Vervorm het schaduwgedeelte voor elk oppervlak en verzamel de verwerkte fragmenten door de optie Omlaag samenvoegen van het menu Laag toe te passen op alle lagen met schaduwgedeelten.

Stap 7

Verplaats de bewerkte schaduw onder de laag met het object dat deze werpt. Gebruik hiervoor in een document met meerdere lagen gewoon de muis. Als je een schaduw hebt gemaakt van een gedeelte van een bestand met één laag, ga dan naar de achtergrondlaag en laad de selectie die in een apart kanaal is opgeslagen. Ga terug naar de kopie van de laag en pas de optie Wissen van het menu Bewerken erop toe. Op deze manier verwijdert u een deel van de schaduw die zich achter het object zou moeten bevinden.

Stap 8

Sla voor verder werk het document op met de optie Opslaan in het menu Bestand. Als u de vorige versie van het bestand niet wilt verliezen, gebruikt u de optie Opslaan als.

Aanbevolen: