Schaduwen Toevoegen Aan Een Foto

Inhoudsopgave:

Schaduwen Toevoegen Aan Een Foto
Schaduwen Toevoegen Aan Een Foto

Video: Schaduwen Toevoegen Aan Een Foto

Video: Schaduwen Toevoegen Aan Een Foto
Video: 3: Randen en schaduwen toevoegen aan de foto's in mijn Fastfotoalbum project 2024, April
Anonim

Decoratieve cosmetica werd uitgevonden zodat dames veilig met de natuur konden discussiëren en de tekortkomingen van het uiterlijk van een vrouw konden corrigeren. Adobe Photoshop kan deze taak net zo goed aan - liefhebbers van dit programma kunnen make-up aanbrengen als echte make-upartiesten.

Schaduwen toevoegen aan een foto
Schaduwen toevoegen aan een foto

instructies:

Stap 1

Open de foto waar je aan gaat werken in de editor en dupliceer deze met de toetsen Ctrl + J. Voor elke wijziging wordt een nieuwe laag gemaakt om de hoofdafbeelding niet te bederven met een mislukte correctie. Kijk wat er verbeterd moet worden. In dit geval is het wit van de ogen roodachtig, wat het meisje een ongezonde vermoeide blik geeft. Druk op Q om de modus Snel masker bewerken op te roepen. Vóór CS3 waren twee knoppen op de werkbalk verantwoordelijk voor het werken in deze modus: "Bewerken in snelmaskermodus" en "Standaardmodus". In nieuwere versies is er nog maar één knop over.

Stap 2

Druk op D om de standaardkleuren in te stellen. Kies een harde borstel met een kleine diameter en schilder over het wit van de ogen zonder de iris of de binnenkant van de oogleden aan te raken. Als je per ongeluk over een extra gedeelte hebt geschilderd, verander dan de voorgrondkleur in wit en schilder over dit gebied met een penseel. Druk nogmaals op Q om naar de standaardmodus te gaan. De rode film werd vervangen door een hoogtepunt. Druk op Shift + Ctrl + I om het wit van de ogen te selecteren en kies Niveaus in het gedeelte Aanpassingen van het menu Afbeelding. Verplaats de schuifregelaars om dit gebied lichter te maken tot een acceptabel niveau.

Schaduwen toevoegen aan een foto
Schaduwen toevoegen aan een foto

Stap 3

Gebruik nu een snelmasker om de irissen te selecteren en kopieer de selectie naar een nieuwe laag met Ctrl + J. Open in de groep Aanpassingen Kleurbalans. Verplaats de schuifregelaars om de oogkleur helderder te maken.

Schaduwen toevoegen aan een foto
Schaduwen toevoegen aan een foto

Stap 4

Ga terug naar de hoofdlaag en selecteer de wenkbrauwen - je moet ze donkerder maken. Breng de kopie weer over naar een nieuwe laag. Houd de Alt-toets ingedrukt en klik op de knop Laagmasker toevoegen onder aan het deelvenster Lagen. Kies een kleine, zachte, witte borstel. Zet de Overvloeimodus voor deze laag op Myltiplay ("Vermenigvuldigen") en Dekking ("Dekking") ongeveer 20%. Borstel je wenkbrauwen meerdere keren totdat je tevreden bent met het resultaat. Druk op Ctrl + E om de lagen samen te voegen.

Stap 5

Nu moet je een slag rond de ogen maken. Stel de voorgrondkleur in op donkerbruin, marineblauw of zwart, afhankelijk van de haar- of oogkleur van het model. Selecteer vervolgens het penseel en stel de waarden in: hardheid = 100%, diameter 2 pixels. Selecteer het gereedschap Pen op de werkbalk. Gebruik het om afwisselende slagen te maken voor de bovenste oogleden boven de wimperlijn. Klik met de rechtermuisknop op de streek en selecteer Lijnpad in het vervolgkeuzemenu en vervolgens Pad verwijderen. Voor de onderste oogleden kan de diameter worden teruggebracht tot 1 pixel. Als de lijn ruw is, gebruikt u de Erase Tool met een lage dekking en lage druk.

Schaduwen toevoegen aan een foto
Schaduwen toevoegen aan een foto

Stap 6

Selecteer op de hoofdlaag met een snelmasker de bovenste oogleden en kopieer ze naar een nieuwe laag met Ctrl + J. Bepaal welke schaduwkleur u op het model gaat schilderen en stel deze in op de voorgrondkleur. In dit voorbeeld is dat 4c545b. Wijzig de parameters van het gereedschap Brash Tool ("Brush"): hardheid = 0%, diameter 10 px. Teken met het gereedschap Pen een lijn met schaduwen. Zet de overvloeimodus op Kleur ("Kleur"), transparantie 80%. Gebruik de gereedschappen in de R-groep ("Vervagen") om de schaduwen te laten overvloeien.

Schaduwen toevoegen aan een foto
Schaduwen toevoegen aan een foto

Stap 7

Dupliceer deze laag. Nu moet je schaduwen van een lichtere tint onder de wenkbrauwlijn aanbrengen. In dit geval wordt de kleur f7afa0 gebruikt. Trek met het gereedschap Pen een lijn van de nieuwe kleur over de donkere schaduwen. Overvloeimodus Zacht licht, dekking 80%. Gebruik de vervagingstools om de laatste aanpassingen aan de overvloeiintensiteit aan te brengen.

Aanbevolen: