Hoe De Versie Van Vista Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Versie Van Vista Te Weten Te Komen
Hoe De Versie Van Vista Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Versie Van Vista Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Versie Van Vista Te Weten Te Komen
Video: Время легенд: Win XP и Vista. Обновляемся с Win 1 - 10. BIG UPDATE #3. 2023, Maart
Anonim

Het Vista-besturingssysteem heeft, net als de meeste Windows-besturingssystemen, een eigen versie, die grotendeels de functionaliteit bepaalt. Er zijn versies met een volledig scala aan functies, en er zijn juist alleen basisfuncties. Hun kennis is niet alleen nodig om een idee te hebben van de functionaliteit van het besturingssysteem, maar ook om de programma's ervoor te bepalen.

Hoe de versie van Vista te weten te komen
Hoe de versie van Vista te weten te komen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows Vista;
  • - Aida64-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de versie van het besturingssysteem te achterhalen, is door naar de doos ervoor te kijken. Als u Windows Vista hebt gekocht, moet de versie ervan op de doos worden vermeld. Soms wordt er ook een schijf met het besturingssysteem erop geïnstalleerd (voornamelijk bij het kopen van laptops).

Stap 2

Er zijn ook systeemtools die kunnen helpen bij dit probleem. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" in de lijst en vervolgens "Standaard". Zoek daar "Opdrachtprompt" en voer het uit. Voer vervolgens Winver in op de opdrachtregel. Na een paar seconden verschijnt informatie over uw besturingssysteem, inclusief de versie.

Stap 3

Je kunt deze methode ook proberen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer vervolgens Eigenschappen in het menu. Daarna wordt een venster geopend - er is informatie over uw besturingssysteem.

Stap 4

U kunt meer te weten komen over het besturingssysteem met behulp van het AIDA64-programma. Download het op internet en installeer het op uw computer. Na installatie kan in sommige gevallen een herstart nodig zijn. Als er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd uw pc opnieuw op te starten, selecteert u de optie "Pc nu opnieuw opstarten".

Stap 5

Na het opnieuw opstarten, voer het programma uit. Binnen een paar seconden verzamelt het informatie over uw systeem. Hierna komt u in het hoofdmenu van AIDA64. Selecteer in het rechtervenster "Besturingssysteem". Er verschijnt een lijst met OS-opties. Selecteer in deze lijst nogmaals "Besturingssysteem". Zoek vervolgens de sectie "Eigenschappen van het besturingssysteem" en daarin - de regel "OS-naam". Dienovereenkomstig wordt de naam van uw besturingssysteem, evenals de versie ervan, ernaast geschreven.

Stap 6

Er zijn secties hieronder waar u aanvullende informatie over Vista kunt bekijken, zoals productcode, licentie-informatie en vele andere opties.

Populair per onderwerp