Hoe Maak Je Voetnoten In Een Diploma

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Voetnoten In Een Diploma
Hoe Maak Je Voetnoten In Een Diploma

Video: Hoe Maak Je Voetnoten In Een Diploma

Video: Hoe Maak Je Voetnoten In Een Diploma
Video: Voetnoten maken in Word 2024, April
Anonim

Bij het schrijven van scripties, diplomascripties en andere wetenschappelijke werken is het verplicht om verwijzingen naar de gebruikte literatuur toe te voegen. Moderne teksteditors ondersteunen automatische voetnoten.

Hoe maak je voetnoten in een diploma
Hoe maak je voetnoten in een diploma

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd programma Word.

instructies:

Stap 1

Voeg een voetnoot toe in een Word 2007-document. Met deze functie kunt u uw verwijzingen automatisch nummeren per sectie of als opeenvolgende nummering in uw document. Als u de voetnoot verwijdert of verplaatst, verandert de nummering onmiddellijk.

Stap 2

Als u een voetnoot aan uw document wilt toevoegen, geeft u de locatie op waar u deze wilt invoegen. Ga dan naar het tabblad "Links", klik op de knop "Gewone voetnoot invoegen". U kunt ook de toetsencombinatie CTRL + ALT + F gebruiken om voetnoten toe te voegen.

Stap 3

Wijzig het formaat van de voetnoot, ga hiervoor naar het dialoogvenster "Voetnoten", klik op de knop "Nummernotatie" of gebruik uw eigen markeringen, klik hiervoor op de knop "Symbool", selecteer het gewenste symbool. Klik vervolgens op de knop "Invoegen". Typ de tekst van de voetnoot in het veld dat verschijnt en dubbelklik vervolgens op het voetnootnummer om terug te keren naar het teken in het document.

Stap 4

Plak de voetnoot in een Word 2003-document en lager. Open hiervoor het gewenste document, plaats de cursor achter het woord waaraan u een voetnoot wilt toevoegen. Ga vervolgens naar het menu "Invoegen", selecteer daarin het item "Link". Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend het item "Voetnoot".

Stap 5

Selecteer vervolgens in het venster dat verschijnt in de sectie "Positie" het keuzerondje in het veld "Eindnoten", selecteer in dit veld "Aan het einde van het document". Stel vervolgens, indien nodig, aanvullende instellingen in voor het voetnootformaat. Klik vervolgens op de knop "OK". U wordt naar het einde van het document geleid, naar de voetnoot die u hebt gemaakt. Voer in het veld de gewenste tekst in.

Stap 6

Plaats een voetnoot op de huidige pagina van je diploma. Ga hiervoor naar het menu "Invoegen", selecteer "Link" en vervolgens "Voetnoot". Selecteer het keuzerondje in het veld "Voetnoten", selecteer de optie "Onderaan de pagina". Selecteer de gewenste getalnotatie, evenals de nummeringsmethode. Nadat u de gewenste instellingen heeft geselecteerd, klikt u op de knop "OK" om de paginavoetnoot aan het diploma toe te voegen.

Aanbevolen: