Hoe Maak Je Een Kader Voor Een Scriptie In Een Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kader Voor Een Scriptie In Een Word
Hoe Maak Je Een Kader Voor Een Scriptie In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Kader Voor Een Scriptie In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Kader Voor Een Scriptie In Een Word
Video: Zo maak je een goede structuur voor je scriptie | Scribbr 🎓 2024, April
Anonim

Voor het ontwerp van scripties en scripties is altijd een standaardkader in het document vereist. U kunt het in Microsoft Word zelf doen zonder programma's van derden.

Hoe maak je een kader voor een scriptie in een Word
Hoe maak je een kader voor een scriptie in een Word

Het eerste deel van het frame

Vaak moeten studenten bij het opstellen van diploma's, cursussen, laboratorium en andere soortgelijke documenten een standaardframe in overeenstemming met GOST in Word invoegen. U kunt AutoCAD gebruiken om er een kader in te tekenen en het vervolgens in een tekstdocument te importeren. Maar dit is niet de handigste manier, omdat niet iedereen weet hoe AutoCAD moet worden gebruikt.

Het is veel gemakkelijker om zo'n frame in het MSWord-programma zelf te maken - met behulp van kop- en voetteksten. Maar eerst moet u het werkblad correct ordenen.

Voordat u de paginaparameters aanpast, moet u eerst de eenheden in centimeters instellen. Om dit te doen, selecteert u het item "Bestand" in de menubalk, vervolgens "Opties" - "Extra" - "Scherm" - "Maateenheden" en selecteert u "Centimeters" in het vereiste veld.

Vervolgens moet u het menu "Pagina-indeling" openen, naar het gedeelte "Velden" - "Aangepaste velden" gaan en alle vereiste parameters instellen.

Daarna kunt u doorgaan naar het frame zelf. U moet het item "Pagina-indeling" in het menu selecteren en de knop "Paginaranden" verschijnt aan de rechterkant van de menubalk. Dit opent het venster "Randen en opvulling".

Er zijn verschillende opties voor het ontwerp van kaders (vet, stippellijnen, enz.), u kunt de breedte van het kader specificeren, de offset vanaf de rand van het blad, enz. We kiezen een strikt zwart kader voor de scriptie en klikken op “OK”.

Tweede deel van het frame

De rest van het frame kan worden ingevoegd via de kop- en voetteksten. Waarom is het zo? Omdat we op elke pagina een frame nodig hebben, om het niet elke keer handmatig te kopiëren, kunt u de voettekst gebruiken.

Met de kop- en voettekst in MSWord kunt u tekst of een object in de boven-, onder- of zijmarges plaatsen en deze op elke pagina dupliceren. Een voorbeeld van een kop- of voettekst is een paginanummer in een document.

Eerst moet je de tabel tekenen die je nodig hebt met alle velden (volledige naam van de leraar, volledige naam van de student, leveringsdatum, enz.). Dit kan bijvoorbeeld in Excel of in Word zelf met behulp van de tekentools (of via het menu "Tabel" - "Tabel tekenen").

Om vervolgens de zichtbaarheid van de kop- en voetteksten in te schakelen, moet u in de menubalk "Bekijken" - "Kop- en voetteksten" selecteren. En we voegen de getekende tabel zo in de voettekst in dat de velden van de tabel in contact komen met het eerder getekende frame.

Dat is alles - het frame is klaar. Op elke nieuwe pagina worden zowel het frame als de tabel in de voettekst automatisch gedupliceerd.

Aanbevolen: