Een Applet Maken

Inhoudsopgave:

Een Applet Maken
Een Applet Maken

Video: Een Applet Maken

Video: Een Applet Maken
Video: How we can create a GeoGebra applet. 2024, Mei
Anonim

Een applet is een klein programma geschreven in Java dat wordt toegevoegd aan een webpagina en direct in de browser wordt uitgevoerd met behulp van een Java-machine. Dergelijke toepassingen worden gebruikt om interactieve ervaringen op de site te creëren die niet in HTML kunnen worden gemaakt. De appletcode werkt onafhankelijk van het platform, dus ze kunnen worden gestart door browsers van verschillende besturingssystemen.

Een applet maken
Een applet maken

Noodzakelijk

Java-programmeeromgeving

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw project aan in uw Java-programmeeromgeving. De bestanden die nodig zijn om de applet uit te voeren, hebben de extensies.java en.class, maar NetBeans heeft de mogelijkheid om automatisch een HTML-bestand te genereren. Het is wenselijk dat alle bestanden in dezelfde directory staan.

Stap 2

Maak uw eerste FirstProgram-applet:

java.awt importeren *

applet.awt importeren *

openbare klasse FirstProgram breidt Applet uit {

openbare leegte pijn (Graphics dr) {

dr.drawString (“Dit is mijn eerste Java-applet”, 20, 20); }}

Stap 3

Het importcommando is verantwoordelijk voor het verbinden van kant-en-klare klassen die zich in de speciale bibliotheek Lib bevinden. In dit geval zijn java.awt en applet.awt inbegrepen, maar het gebruik van bepaalde bibliotheken hangt volledig af van de toolkit die in het programma wordt gebruikt. Import java.awt bevat de klasse Graphics, die verantwoordelijk is voor het beheer van afbeeldingen en vensterbewerkingen. De klasse applet.awt importeert gegevens voor het werken met applets.

Stap 4

Vervolgens wordt een nieuwe klasse, FirstProgram, gemaakt, die wordt uitgebreid met behulp van de parameter extends. Het gegenereerde verzoek bevat alle methoden en gegevens van de applet, d.w.z. FirstProgram neemt alle parameters over.

Stap 5

Public helpt bij het starten van deze applet vanuit de browser. Als u de waarde instelt op Privé, kunt u het programma niet van buitenaf uitvoeren.

Stap 6

Compileer het resulterende programma met behulp van de juiste opdracht in uw programmeeromgeving. Ga in NetBeans naar het hoofdklasse-tabblad van uw applet (FirstProgram.class) en klik met de rechtermuisknop. Selecteer het menu Uitvoeren. Nadat het programma is uitgevoerd, verschijnt het gecompileerde html-bestand in de buildmap van het project.

Stap 7

Bij html worden applets opgenomen via een descriptor. Daarin kunt u de parameters breedte, hoogte instellen. Bijvoorbeeld:

Aanbevolen: