Hoe Maak Je Een Eenvoudige Diavoorstelling

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Eenvoudige Diavoorstelling
Hoe Maak Je Een Eenvoudige Diavoorstelling

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Diavoorstelling

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Diavoorstelling
Video: Les 11 eenvoudige slideshow maken 2024, April
Anonim

Met familiefoto's kunt u een interessante diavoorstelling maken. Voor de eenvoudigste diavoorstelling is Microsoft PowerPoint een goede keuze. Dit programma is ontworpen om effectieve presentaties te maken. Microsoft PowerPoint is rijk aan functionaliteit en wordt meegeleverd met het Microsoft Office softwarepakket.

Hoe maak je een eenvoudige diavoorstelling
Hoe maak je een eenvoudige diavoorstelling

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - geïnstalleerd Microsoft PowerPoint-programma;
  • - foto's.

instructies:

Stap 1

Maak een aparte map aan en bewaar de foto's waarvan je een slideshow gaat maken. Onthoud de locatie van de map.

Stap 2

Open Microsoft PowerPoint. Klik in het Configuratiescherm op het tabblad Invoegen en selecteer het gedeelte Fotoalbum. In dit gedeelte moet u de optie "Fotoalbum maken" selecteren. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u de opdracht "Bestand of schijf" moet selecteren.

Stap 3

Nadat u op de knop "Bestand of station" hebt geklikt, geeft u het pad op naar de map met de gewenste foto's. Selecteer in het venster Nieuwe afbeeldingen toevoegen meerdere foto's om een diavoorstelling te maken met de Shift-toets. Klik op Invoegen. De foto's worden geopend in het dialoogvenster "Fotoalbum". Klik op Maken.

Stap 4

Klik op Invoegen. De foto's worden geopend in het dialoogvenster "Fotoalbum". Klik op Maken. Alle geselecteerde foto's worden aan de rechterkant van de monitor weergegeven.

Stap 5

Selecteer in het Configuratiescherm het tabblad Weergave. Klik op dit tabblad op de knop Diasorteerder. In deze modus kunt u de volgorde van de dia's wijzigen. Selecteer hiervoor de gewenste dia met de linkermuisknop en sleep deze naar de plaats van een andere dia. De foto's worden verwisseld.

Stap 6

Klik op de knop "Normaal" in het tabblad "Bekijken". Wijzig op de eerste dia de titel van de diavoorstelling.

Klik in het Configuratiescherm op het tabblad Animatie. Op dit tabblad moet u het type overgang tussen dia's selecteren uit de dia's die door het programma worden aangeboden. Vink in het veld "Dia wijzigen" het vakje aan naast "Automatisch na" en selecteer de tijd voor de diawisseling.

Stap 7

Om een interessante presentatie te maken, moet je muziek aan de diavoorstelling toevoegen. Ga hiervoor op het bedieningspaneel naar het tabblad "Invoegen". Klik op de knop Geluid. Het programma biedt verschillende functies om uit te kiezen. Selecteer het item "Geluid uit bestand". Selecteer in het venster "Geluid invoegen" dat verschijnt een muziekbestand om uw presentatie te begeleiden. Klik OK". Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag "Wilt u audio afspelen in een diavoorstelling?" Klik op de knop "Automatisch".

Stap 8

Ga naar het tabblad "Diavoorstelling" om automatisch wisselen van dia's in de presentatie in te stellen. Open het venster "Presentatie-instellingen". Stel in dit venster de volgende opties in: diavoorstelling - automatisch, dia's - alles, diawisseling - op tijd.

Stap 9

Sla uw document op. Om op te slaan, selecteert u het bestandstype "PowerPoint Demo" met de bestandsextensie * ppsx. Geef een naam op en specificeer het pad naar de map voor het opslaan van de diavoorstelling.

Aanbevolen: