Hoe Maak Je Een Eenvoudige Dynamische Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Eenvoudige Dynamische Schijf?
Hoe Maak Je Een Eenvoudige Dynamische Schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Dynamische Schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Eenvoudige Dynamische Schijf?
Video: How to Draw ANYTHING In Basic and Dynamic Shapes (Full Lecture + Examples) 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een nieuwe extra harde schijf in uw computer installeert en formatteert, is het niet ongebruikelijk dat de schijf dynamisch wordt. Dit kan lange tijd geen problemen veroorzaken, maar bij het wijzigen van de configuratie, inclusief het opnieuw installeren van het systeem, kan de dynamische schijf onzichtbaar worden voor het systeem. Er is een probleem met het opslaan van informatie en het converteren van de schijf naar de hoofdschijf.

Hoe maak je een eenvoudige dynamische schijf?
Hoe maak je een eenvoudige dynamische schijf?

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Conversie van een basisschijf naar een dynamische verloopt meestal zonder problemen en zonder verlies van informatie, maar met de omgekeerde conversie is het verlies van informatie onvermijdelijk. Het is om deze reden dat u eerst precies moet weten met welk doel de conversie van de primaire schijf naar een dynamische schijf plaatsvindt en of dit überhaupt moet gebeuren. Als er zich desondanks een onherstelbaar probleem voordoet en de schijf door het systeem wordt aangemerkt als niet-ondersteund, wordt conversie naar de primaire schijf noodzakelijk.

Stap 2

Als de dynamische schijf die moet worden geconverteerd waardevolle of eenvoudig noodzakelijke informatie bevat, moet u een reservekopie van de gegevens maken voordat u gaat converteren. Dit is niet eenvoudig te doen, vooral als het nieuwe systeem de schijf niet ziet. Probeer de schijf uit de computer te verwijderen, plaats deze in het Mobile Rack en maak een gegevensback-up door hem op de computer aan te sluiten (u kunt verbinding maken met een andere). Dan kun je beginnen met converteren.

Stap 3

Plaats een dynamische schijf in uw computer en sluit deze aan. Voer de vooraf geïnstalleerde HDD Scan-softwareversie 3.1 of andere uit. Selecteer in het programmavenster de gewenste schijf, ga vervolgens naar het item "Oppervlaktetests" en klik vervolgens op "Wissen". In principe kun je beginnen met het wissen van de schijf gedurende tien tot vijftien seconden, en dit zal voldoende zijn, maar het is beter om de schijf volledig te wissen. Nadat de schijf volledig is geformatteerd, start u uw computer opnieuw op.

Stap 4

Start nu het tabblad Schijfbeheer, maak een primaire partitie en formatteer met Windows. Hiermee is de conversie van een dynamische schijf naar een primaire schijf voltooid. Het is ook vermeldenswaard dat als de computerbeheerder op de hoogte is van de aanwezigheid van een dynamische schijf in het systeem, het absoluut noodzakelijk is om een back-up van de gegevens te maken voordat u het systeem opnieuw installeert, anders kunt u alle informatie onherroepelijk verliezen.

Aanbevolen: