Een Videobeeld Roteren

Inhoudsopgave:

Een Videobeeld Roteren
Een Videobeeld Roteren

Video: Een Videobeeld Roteren

Video: Een Videobeeld Roteren
Video: Yuwa CoFit programma instructie video rotatie oefening 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van video heb je te maken met clips die zijn gemaakt met een camera die negentig graden is gedraaid. Als de andere fragmenten waaruit de film is gemonteerd in de gebruikelijke modus zijn opgenomen en de verticale oriëntatie van een deel van het beeldmateriaal geen speciale artistieke techniek is, kun je de clips die met de uitgevouwen camera zijn gemaakt, transformeren. Er zijn speciale programma's voor deze taak, daarnaast heeft bijna elke video-editor een tool voor beeldrotatie.

Een videobeeld roteren
Een videobeeld roteren

Noodzakelijk

  • - Gratis programma voor het omdraaien en roteren van video;
  • - Movie Maker-programma;
  • - VirtualDub-programma;
  • - After Effects-programma;
  • - video bestand.

instructies:

Stap 1

Als alles wat je met de video hoeft te doen is om de afbeelding in een rechte hoek te draaien, gebruik dan Free Video Flip and Rotate. Laad het bestand in het programma door op de knop rechts van het veld "Bronbestand" te klikken en selecteer de transformatie door op het pictogram met de pijl in de gewenste richting te klikken.

Stap 2

Door op de knop rechts van het veld "Uitvoerbestand" te klikken, geeft u de map op om de video op te slaan. Het video-opslagproces begint nadat u op de knop "Converteren" hebt geklikt.

Stap 3

Video's kunnen worden gedraaid met Movie Maker. Laad de video in het programma, sleep hem naar de tijdlijn en open de video-effectenviewer voordat je hem in stukjes snijdt of er andere bewerkingen op toepast. Dit kan worden gedaan met behulp van de optie Video-effecten in de groep Video van het menu Clip.

Stap 4

Afhankelijk van in welke richting u de afbeelding wilt draaien, kiest u het effect 90 graden roteren of 270 graden roteren. Zoals je zou kunnen raden, zal het tweede effect de afbeelding negentig graden tegen de klok in draaien. Om de transformatie toe te passen, sleept u het pictogram naar de clip op de tijdlijn. Zelfs als u deze clip in secties verdeelt nadat u het effect hebt toegepast, wordt elke sectie van de video in de gewenste hoek gedraaid.

Stap 5

Met het VirtualDub-programma kunt u de video niet alleen in een rechte hoek draaien, maar ook in elke gewenste hoek. Nadat u de video in de editor hebt geladen, past u de filteroptie van het videomenu toe. Gebruik de knop Toevoegen om de lijst met beschikbare filters te openen.

Stap 6

Selecteer het Rotate2-filter in de lijst die wordt geopend. Voer in het voorkeurenvenster de rotatiehoek in het veld Rotatiehoek in. Om een voorbeeld van het resultaat te bekijken, klikt u op de knop Voorbeeld weergeven.

Stap 7

U kunt in After Effects ook een afbeelding naar elke gewenste hoek draaien. Plaats het bewerkte bestand op het Tijdlijn-palet en vouw de lijst met parameters uit door op de pijl links van de bestandsnaam te klikken. Vouw het Transform-item op dezelfde manier uit.

Stap 8

Klik op de numerieke waarde in het veld Rotatie en voer de waarde voor de rotatiehoek in. Het resultaat van de transformatie is direct te zien in het compositiepalet.

Stap 9

U kunt de rotatie van een afbeelding animeren in After Effects. Plaats hiervoor de aanwijzer van het huidige frame op het moment dat de rotatie begint en klik op het klokvormige pictogram in het veld Rotatie. Verplaats de cursor naar het frame waarin het rotatieproces moet eindigen en voer een nieuwe waarde in voor de parameter Rotatie. Als de afbeelding te snel ontvouwt, sleept u het rechter keyframe-pictogram naar rechts.

Aanbevolen: