Een Afbeelding Roteren In Paint

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Roteren In Paint
Een Afbeelding Roteren In Paint

Video: Een Afbeelding Roteren In Paint

Video: Een Afbeelding Roteren In Paint
Video: Afbeeldingen bewerken met Paint 2024, April
Anonim

Bij het maken van collages en het verwerken van foto's moet je soms een afbeelding of een fragment ervan in een willekeurige hoek draaien. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan met behulp van de gratis grafische editor van paint.net.

Een afbeelding roteren in Paint
Een afbeelding roteren in Paint

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Paint.net en ga naar het menu Lagen. Klik op de opdracht Roteren en schalen of druk op Shift + Ctrl + Z. Om te roteren met behoud van de verhoudingen, houdt u met de muis het gedeelte van de diameter van het gereedschap "Roteren" dat blauw is gemarkeerd ingedrukt en roteert u het in een cirkel. Om de rotatie te verfijnen, wijzigt u het veld Hoek door op de pijlen omhoog en omlaag te klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Er is een andere manier. Druk op Ctrl + A om de afbeelding te selecteren. Klik met de rechtermuisknop in de selectie en begin zonder los te laten de muis te bewegen. De tekening zal rond de as draaien zonder de verhoudingen te veranderen.

Stap 3

Als u niet wilt dat een deel van de afbeelding wordt afgesneden wanneer u draait, moet u het canvas (de basis van de afbeelding) vergroten. Klik in het menu Afbeelding op Canvasgrootte en voer nieuwe waarden in voor Breedte en Hoogte.

Stap 4

Er verschijnt een witte achtergrond rond de afbeelding. Klik erop met het gereedschap Toverstaf en druk op Verwijderen. Om het patroon te draaien, drukt u op M op het toetsenbord en draait u zoals in stap 2.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

U kunt niet de hele afbeelding draaien, maar enkele fragmenten ervan. Selecteer eerst het gewenste detail in de afbeelding. Het is handig om dit te doen met de gereedschappen Rechthoekig gebied selecteren en Ovaal gebied selecteren. Omdat de geselecteerde objecten niet altijd de juiste vorm hebben, moet de selectie worden aangepast.

Stap 6

Klik op de werkbalk op het gewenste pictogram en omcirkel een gedeelte van de afbeelding. Vink dan het gereedschap Selectie verplaatsen aan. Met zijn hulp kunt u de selectie zelf verplaatsen en transformeren. Om te verplaatsen, houdt u de selectie ingedrukt met de linkermuisknop en sleept u zonder deze los te laten in de gewenste richting.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Let op de ronde knipperende hendels op enige afstand van de selectielijn. Met hun hulp kunt u de vorm van het geselecteerde gebied wijzigen, zodat het zo dicht mogelijk bij de vorm van het geselecteerde object komt. Om dit te doen, haakt u de markering met de linkermuisknop en verplaatst u deze.

Stap 8

Als u tevreden bent met het selectieformulier, selecteert u op de werkbalk "Selectie verplaatsen". U gaat nu met de selectie werken. Je kunt het op dezelfde laag draaien. Klik met de rechtermuisknop in de selectie en verplaats deze zonder deze los te laten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Alle manipulaties kunnen op een aparte laag worden uitgevoerd. Druk op Ctrl + C om de selectie naar het klembord te kopiëren. Klik op het pictogram Nieuwe laag toevoegen in het deelvenster Lagen en druk op Ctrl + V. Nu kunt u het deel van de tekening roteren met de muis terwijl u de rechterknop ingedrukt houdt of het commando "Roteren en schalen" uit het menu "Lagen".

Aanbevolen: