Hoe Een 2-laags Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een 2-laags Schijf Te Branden
Hoe Een 2-laags Schijf Te Branden

Video: Hoe Een 2-laags Schijf Te Branden

Video: Hoe Een 2-laags Schijf Te Branden
Video: LET OP❗ HOE DE ROOK SMAKELIJK TE BEREIDEN! Recepten van Murat. 2024, Mei
Anonim

Een typische enkellaagse dvd bevat, wanneer ernaar wordt geschreven met standaardinstellingen, minder dan 4,38 GB aan bruikbare gegevens. Dit opnameformaat wordt DVD-5 genoemd en daarnaast is er ook het DVD-9-formaat. Op dergelijke schijven kunnen twee keer zoveel gegevens worden opgenomen als op twee magnetische lagen. De meeste moderne software voor het branden van optische schijven is ontworpen om te werken met zowel enkellaags als dubbellaags dvd's.

Hoe een 2-laags schijf te branden
Hoe een 2-laags schijf te branden

Noodzakelijk

Dubbellaagse dvd + R-schijf, computer met dvd-brander, Nero Burning ROM-toepassing

instructies:

Stap 1

Controleer of uw software gereed is voor het opnemen van een dubbellaagse optische schijf en vervang deze indien nodig door een meer geschikte. Als uw computer een toepassing heeft die ongeveer vijf jaar geleden voor het laatst in werkende code is bijgewerkt, is het beter om deze te vervangen door een modernere. De meeste programma's voor het opnemen van schijven uit die periode hadden problemen met het bepalen van de plaats van overgang van de originele opname van de ene laag naar de andere (laagbreukmarkeringen), wat leidde tot tijdelijke of permanente vervorming van het beeld tijdens het afspelen.

Stap 2

Zoek naar een schijf met het label DVD + R als u een schijf moet opnemen of afspelen op een niet-nieuw dvd-station. Veel lezers zijn ontworpen om alleen te werken met een vooraf gedefinieerde lijst met dvd-typen. Als de markering van de blanco die u gebruikt er niet in is opgenomen, zal een dergelijke schijf niet eens proberen deze te reproduceren. De code (bitsetting), waarmee het lidmaatschap in de lijst wordt bepaald, wordt vastgelegd in het servicegebied van de schijf (lead-in) en kan niet worden gewijzigd voor dvd-r-schijven, en elke waarde kan daar worden geplaatst DVD + R - bijvoorbeeld nul, wat zeker op de "witte lijst" van het dvd-station zal staan.

Stap 3

Zodra aan deze twee voorwaarden is voldaan, zal het opnemen van een dubbellaagse schijf weinig verschillen van een normale schijf. Als u bijvoorbeeld de Nero Express-versie van het populaire multimediacomplex Nero Burning ROM gebruikt, plaatst u de schijf in de brander en selecteert u vervolgens het type schijf dat u wilt maken in de linkerkolom van de Nero Express-interface (Gegevens, Muziek of Video's / Afbeeldingen).

Stap 4

Zoek in het volgende formulier de vervolgkeuzelijst boven de knop "Terug" en selecteer de regel DVD9 erin. Pas daarna begint u met het maken van een lijst met bestanden voor de te branden schijf - klik op de knop "Toevoegen" en selecteer de gewenste groep objecten (bestanden of mappen). De mate van volheid van een tweelaagse schijf kan worden gecontroleerd door een kleurindicator - deze zal eerst van kleur veranderen in geel en vervolgens in rood.

Stap 5

Klik op de knop Volgende en voer een titel in het veld Schijfnaam in. Als u later wijzigingen wilt aanbrengen in de samenstelling van de bestanden op deze dvd, vink dan het selectievakje "Toevoegen van bestanden toestaan (multisessie)" aan.

Stap 6

Klik op de knop "Branden" en het proces van het branden van een schijf met twee lagen begint. U ziet informatie over de voortgang in het bijbehorende venster op het scherm.

Aanbevolen: