Hoe Typ Je Met Al Je Vingers

Inhoudsopgave:

Hoe Typ Je Met Al Je Vingers
Hoe Typ Je Met Al Je Vingers

Video: Hoe Typ Je Met Al Je Vingers

Video: Hoe Typ Je Met Al Je Vingers
Video: Typen met tien vingers 2024, Mei
Anonim

De typmethode met tien vingers kan de typsnelheid op het toetsenbord aanzienlijk verhogen, dus het is logisch om het onder de knie te krijgen. Natuurlijk zal de "blinde" typemethode, wanneer je niet naar het toetsenbord hoeft te kijken, je helpen om nog efficiënter te werken, maar zelfs als je met alle 10 de vingers typt terwijl je naar het toetsenbord kijkt, typ je veel sneller.

Hoe typ je met al je vingers
Hoe typ je met al je vingers

instructies:

Stap 1

Probeer om te beginnen uw handen te leren de juiste positie in te nemen tijdens het typen: houd ze boven het toetsenbord, beweeg ze niet naar beneden om de letters en tekens beter te kunnen zien: u moet hun locatie onthouden en dat is niet nodig piepen. Eenmaal gewend aan de juiste positie, maken de vingers veel zuiniger bewegingen, wat een hogere snelheid mogelijk maakt.

Stap 2

Dan is het een goed idee om de algemene rangschikking van de letters op het toetsenbord te onthouden. De meest actief gebruikte is de middelste rij. Leer de letters erop door ze te lezen als één woord "fyvaprolje". Als je dit "woord" hebt onthouden, kun je mentaal precies navigeren waar deze of gene letter van de middelste rij zich bevindt. Ze doen hetzelfde bij het onthouden van de rangschikking van letters op de onderste en bovenste rij, waarbij ze respectievelijk de "woorden" onthouden: "yachsmitbyu" en "ytsukengshshchzh".

Stap 3

Ondanks al zijn schijnbare willekeur, zijn de letters op het toetsenbord vrij logisch gerangschikt: feit is dat de wijsvingers het meest "werkend" zijn voor een persoon, en in het centrale deel van het toetsenbord zijn er letters die, met de tien- vingermethode, dan typ je ermee. Naarmate u naar de randen van het toetsenbord beweegt, neemt de frequentie van letters af.

Stap 4

Als u nu weet in welke rij en in welke positie ten opzichte van het midden deze of gene letter zich bevindt, kunt u doorgaan met hun directe "verdeling" van toetsen met letters tussen uw vingers. Verdeel het toetsenbord mentaal in 2 delen. De letters aan de linkerkant van het toetsenbord worden respectievelijk met de linkerhand en aan de rechterkant met de rechterkant getypt.

Stap 5

De wijsvingers drukken het grootste aantal letters af. De letters "o", "p", "t", "b", "n", "g" worden afgedrukt met de wijsvinger van de rechterhand, en de letters "a", "p", "i", " m "," e "," k ". De middelvinger van de rechterhand drukt de letters "l", "b", "w" af en de linker - "c", "s", "y". Naamloze vingers zijn verantwoordelijk voor de letters "d", "u", "u" (rechts) en "s", "h", "c" (links). De letters "z", "x", "b", "e" worden met de rechter pink gedrukt, evenals een punt en een komma in de tekst, de linker pink drukt de letters "y", "f ", "I". Andere tekens die op het toetsenbord worden geplaatst, worden dienovereenkomstig tussen de vingers verdeeld.

Toetsenbordvingerindeling
Toetsenbordvingerindeling

Stap 6

Probeer tijdens het typen te wennen aan elke vinger die alleen op "eigen" letters drukt, dus spiergeheugen zal helpen om de bewegingen sneller te automatiseren tijdens het typen. Draagt bij aan de verbetering van vingerbewegingen bij het werken op het toetsenbord en het gebruik van speciale trainingsprogramma's, die in voldoende hoeveelheden op internet te vinden zijn. Met behulp van dergelijke programma's kunt u ook de "blinde" afdrukmethode beheersen.

Aanbevolen: