Een Foto Roteren

Inhoudsopgave:

Een Foto Roteren
Een Foto Roteren

Video: Een Foto Roteren

Video: Een Foto Roteren
Video: eprintpro software - Foto's roteren 2024, Mei
Anonim

Digitale opnamen zijn voor iedereen handig. Ze kunnen gemakkelijk worden opgeslagen, overgedragen en bekeken. Wanneer u door verzamelingen digitale foto's bladert, is het echter niet ongewoon om afbeeldingen te vinden die vanuit hun natuurlijke positie zijn gedraaid. Deze beelden worden verkregen door de camera tijdens het fotograferen op de juiste manier te draaien. Bij het bekijken van dergelijke foto's moet je onwillekeurig nadenken over hoe je de foto draait. Moderne grafische editors maken dit heel gemakkelijk.

Een foto roteren
Een foto roteren

Noodzakelijk

Een universele gratis grafische editor GIMP, beschikbaar om te downloaden op de officiële website

instructies:

Stap 1

Open de foto in de GIMP-editor. Selecteer in het hoofdmenu van de applicatie de items "Bestand", "Openen". Er verschijnt een dialoogvenster voor het selecteren van bestanden. Selecteer in de linkerlijst van het dialoogvenster "Afbeelding openen" de schijf met de foto. Volg in de lijst in het midden van het dialoogvenster de mappenstructuur naar de map met de gewenste foto. Selecteer het fotobestand. Klik op de knop "Openen".

Een foto roteren
Een foto roteren

Stap 2

Activeer het gereedschap Roteren. Selecteer hiervoor achtereenvolgens de menu-items "Extra", "Transformatie", "Rotatie". Het dialoogvenster "Rotatie" wordt geopend. Dit dialoogvenster kan ook worden geopend door op de toetscombinatie Shift + R te drukken.

Een foto roteren
Een foto roteren

Stap 3

Draai de foto naar de gewenste hoek. Voer in het dialoogvenster "Rotatie" de rotatiehoek van de foto in het veld "Hoek" in of stel deze in door de schuifregelaar hieronder te verplaatsen. De foto draait rond het midden met de coördinaten ingevoerd in de vakken Center X en Center Y. De huidige positie van de foto wordt weergegeven in het beeldbewerkingsvenster. Als de rotatiehoek van de foto is ingesteld, klikt u op de knop Roteren in het dialoogvenster Rotatie.

Een foto roteren
Een foto roteren

Stap 4

Pas het formaat van het canvas aan aan het nieuwe afbeeldingsformaat. Selecteer in het menu "Afbeelding" en "Canvas om in lagen te passen". Daarna is de volledige afbeelding in het bewerkingsvenster te zien.

Een foto roteren
Een foto roteren

Stap 5

Sla de gedraaide foto op. Selecteer "Bestand" en "Opslaan als …". Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de nieuwe bestandsnaam op, evenals de indeling en het pad om het op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: