Hoe Woorden In Een Woord Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden In Een Woord Te Vervangen
Hoe Woorden In Een Woord Te Vervangen

Video: Hoe Woorden In Een Woord Te Vervangen

Video: Hoe Woorden In Een Woord Te Vervangen
Video: Woorden zoeken en vervangen in Word (2021) 2024, Mei
Anonim

Als het nodig is om in de reeds getypte tekst een aantal termen te wijzigen die er herhaaldelijk in worden genoemd, de naam van iets of een ander woord dat vele malen wordt herhaald, is het niet nodig om dit "handmatig" te doen. Het is moeilijk om een teksteditor te vinden die niet in staat zou zijn om zelfstandig alle voorkomens in de tekst van een woord, een combinatie van tekens of een zin te vinden en ze allemaal te vervangen door de reeks letters die u opgeeft. De Microsoft Word-tekstverwerker is geen uitzondering.

Hoe woorden in een woord te vervangen
Hoe woorden in een woord te vervangen

instructies:

Stap 1

Start uw tekstverwerker en laad het document dat u wilt vervangen erin. Het standaarddialoogvenster voor het zoeken en openen van een bestand is toegankelijk via het Word-menu of door gelijktijdig op de CTRL- en O-toetsen (Russische letter Щ) te drukken.

Stap 2

Kopieer het woord, deel van een woord of zin die u wilt vervangen in de tekst van het geladen document. Natuurlijk is het mogelijk om de gewenste tekst vanaf het toetsenbord in te voeren, maar bij het kopiëren wordt de kans op fouten aanzienlijk verminderd.

Stap 3

Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen. Om dit in de versie van Microsoft Word 2007 te doen, klikt u in het menu op de knop "Vervangen" in de groep "Bewerken" op het tabblad "Start". In eerdere versies moet u de sectie "Bewerken" in het menu openen en het item "Vervangen" selecteren. Deze acties kunnen in alle versies worden overschreven door op de sneltoets CTRL + H te drukken.

Stap 4

Plak het gekopieerde woord dat u wilt vervangen in het vak Zoeken. Typ in het veld "Vervangen door" het vervangende woord en klik op de knop "Alles vervangen". De tekstverwerker zal de nodige vervangingen maken en een bericht weergeven met het aantal gecorrigeerde woorden.

Stap 5

Gebruik jokertekens om een "ruwe" zoekopdracht op te geven. Als u bijvoorbeeld alle woorden "links" en "rechts" in de tekst moet vervangen door het woord "omhoog", kunt u "in * in" invoeren in het veld "Zoeken" en "omhoog" in het "Vervangen door" veld. In dit geval moet een vinkje worden geplaatst in het selectievakje "Wildcards", dat zich in het extra paneel van het dialoogvenster Zoeken en vervangen bevindt. Dit paneel verschijnt nadat u op de knop "Meer" hebt geklikt. Naast de asterisk kunt u andere tekens gebruiken - het jokertekenvraagteken heeft bijvoorbeeld dezelfde functie als de asterisk, maar kan slechts één letter vervangen, terwijl de asterisk een onbepaald aantal letters is.

Aanbevolen: