Een Videobeeld Spiegelen

Inhoudsopgave:

Een Videobeeld Spiegelen
Een Videobeeld Spiegelen

Video: Een Videobeeld Spiegelen

Video: Een Videobeeld Spiegelen
Video: How to Mirror a Video Clip in Adobe Premiere Pro! Mirror a Clip in Premiere Pro! 2024, Mei
Anonim

Om video te corrigeren die opzettelijk of per ongeluk is gemaakt met een zijwaartse of gekantelde camera, of om een soortgelijk effect aan een opname toe te voegen, is het soms nodig om het videobeeld te spiegelen. In de gratis editor Virtual Dub gebeurt dit met behulp van bepaalde filters.

Een videobeeld spiegelen
Een videobeeld spiegelen

Noodzakelijk

is een gratis video-editor Virtual Dub

instructies:

Stap 1

Open het bestand in Virtual Dub waarvan u de video wilt spiegelen. Druk op Ctrl + O op uw toetsenbord of gebruik de items Bestand en "Videobestand openen …" in het hoofdmenu. Het dialoogvenster Videobestand openen verschijnt. Ga naar de gewenste map erin, selecteer een bestand van een van de acceptabele formaten, klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel een handige schaal in voor het bekijken van de bron en de resulterende videoframes. Dit is vooral handig wanneer u de afbeelding roteert in een hoek die geen veelvoud is van 90 °. Als een van de viewerpanelen niet wordt weergegeven, schakelt u deze in door op de F9- of F10-toetsen te drukken of door het deelvenster Video-invoer en de items Uitvoer te gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op het paneel en selecteer de juiste schaal.

Stap 3

Open het dialoogvenster voor het toevoegen van filters. Selecteer de items Video en Filters … in het hoofdmenu of druk op Ctrl + F. Het venster Filters verschijnt. Klik daarin op de knop "Toevoegen …". Het dialoogvenster Filter toevoegen wordt weergegeven.

Stap 4

Voeg een filter toe om de afbeelding te roteren. Selecteer het vereiste item in de lijst van het dialoogvenster Filter toevoegen. Als u de video wilt spiegelen door deze symmetrisch verticaal of horizontaal weer te geven, selecteert u respectievelijk de filters horizontaal spiegelen en verticaal spiegelen. Als u 90, 180 of 270 graden wilt draaien, selecteert u roteren. Selecteer het item roteren2 als u met een willekeurige hoek wilt roteren. Klik OK.

Stap 5

Stel indien nodig de parameters van het filter in. Na het toevoegen van filters roteren en roteren2, wordt een dialoogvenster voor hun instellingen weergegeven. Selecteer de gewenste opties (bijvoorbeeld beeldrotatiehoek) en klik op OK. U kunt de ingevoerde parameters aanpassen door op de knop "Configureren …" in het dialoogvenster Filters te klikken.

Stap 6

Evalueer het effect van het toepassen van het filter. Vergelijk de afbeeldingen van de originele en bewerkte frames in de voorbeeldvensters. Verplaats de schuifregelaar op de onderste werkbalk om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 7

Activeer en configureer de videocoderingsmodus. Controleer het item Volledige verwerkingsmodus in het menu Video. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + P of selecteer "Compressie …" in hetzelfde menu. Het dialoogvenster Videocompressie selecteren verschijnt. Markeer daarin uw favoriete codec. Klik op de knop Configureren. Stel de parameters van de codec in. Klik in beide dialoogvensters op OK.

Stap 8

Schakel het direct kopiëren van de audiostream in. Controleer het item Direct stream kopiëren in het menu Audio.

Stap 9

Sla een kopie van de video op met een omgekeerde afbeelding. Druk op F7 of gebruik het item "Opslaan als AVI …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Geef de map en naam op om het bestand op te slaan. Klik op de knop Opslaan. Wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: