Een Laag Roteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Roteren In Photoshop
Een Laag Roteren In Photoshop

Video: Een Laag Roteren In Photoshop

Video: Een Laag Roteren In Photoshop
Video: Roteren, schalen, spiegelen en vrije transformatie/Rotate, scale, reflect and free transform 2024, Mei
Anonim

Elke afbeelding met behulp van Photoshop kan de basis worden van een interessante collage - het is voldoende om deze met deze grafische editor te verwerken. U kunt nieuwe details aan de afbeelding toevoegen of bestaande verwijderen, de belichting en het kleurenpalet wijzigen. Transformatietools, waaronder rotatie, bieden enorme kansen. Hoe roteer je een laag in Photoshop?

Een laag roteren in Photoshop
Een laag roteren in Photoshop

Noodzakelijk

grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding. Als een kasteel op een laag is getekend, betekent dit dat je het moet ontgrendelen om er acties op toe te passen. Dubbelklik op de laag en hernoem deze.

Stap 2

Het is beter om wijzigingen aan te brengen in een kopie van de laag, zodat de hoofdafbeelding niet wordt beschadigd. Maak een kopie van de laag door op Ctrl + J te drukken. Nu kunt u eventuele transformaties toepassen op de kopie. Als u een laag wilt roteren, maakt u deze actief. Selecteer in het hoofdmenu het item Bewerken en vervolgens de opdracht Transformeren. Selecteer de gewenste optie uit de lijst. Met de opdracht 180 draaien roteert u uw afbeelding 180 graden.

Stap 3

Roteren 90 CW roteert de laag 90 graden rechtsom, en Roteren 90 CCW roteert 90 graden linksom.

Stap 4

De volgende groep bevat de opties Horizontaal spiegelen en Verticaal spiegelen. Ze creëren een spiegelbeeld van de laag.

Stap 5

Door de optie Verticaal spiegelen toe te passen, krijgt u een afbeelding die naar beneden wordt geklapt.

Stap 6

Vrije transformatie wordt vermeld naast de opdracht Transformeren. Nadat je het op de laag hebt aangebracht, verschijnt er een rechthoekig kader rond de afbeelding met knopen in de hoeken, in het midden van de zijkanten en in het midden. Door aan deze knopen te trekken, kunt u de grootte en positie van de laag wijzigen.

Stap 7

Om de laag naar een willekeurige hoek te draaien, verplaatst u de cursor op enige afstand van de knobbel en wacht u totdat deze eruitziet als een halfronde pijl met twee punten. Door de cursor te verplaatsen, roteer je de laag.

Stap 8

Klik met de rechtermuisknop op de ingelijste afbeelding en u ziet een pop-upmenu met opties voor de opdracht Transformeren. U kunt een laag omdraaien voordat of nadat u er een gratis transformatie op toepast.

Stap 9

Naast beurten bevatten transformatiecommando's nog andere mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld perspectiefeigenschappen aan een afbeelding toevoegen. Selecteer hiervoor de optie Perspectief in het contextmenu. Het uiterlijk van de knopen zal veranderen. Gebruik de muis om de onderste hoekknoop vast te pakken en opzij te trekken. Het beeld krijgt diepte en perspectief - de vissen op de achtergrond lijken verder weg dan op de voorgrond.

Aanbevolen: