Hoe Mappictogrammen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Mappictogrammen Wijzigen
Hoe Mappictogrammen Wijzigen

Video: Hoe Mappictogrammen Wijzigen

Video: Hoe Mappictogrammen Wijzigen
Video: Pictogram van mappen wijzigen.avi 2024, Mei
Anonim

De meeste objecten in de Windows GUI kunnen naar wens door de gebruiker worden geconfigureerd. Toegegeven, sommige vereisen een vrij diepe penetratie in de instellingenstructuur van het besturingssysteem. Het wijzigen van mappictogrammen is geen tijdrovende handeling en kan worden uitgevoerd door een gebruiker met een minimum aan Windows-kennis.

Hoe mappictogrammen wijzigen
Hoe mappictogrammen wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u het pictogram van een specifieke map moet wijzigen, kunt u dit het gemakkelijkst doen door de mogelijkheden van de ingebouwde bestandsbeheerder van Windows OS - "Explorer" te gebruiken. Start deze systeemtoepassing door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad of door het item met dezelfde naam in het hoofdmenu van het systeem te selecteren op de knop "Start".

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het linkerframe van de bestandsbeheerinterface naar de gewenste map en klik er met de rechtermuisknop op. Dit kan zowel in het linker- als in het rechterframe van de "Verkenner", het contextmenu dat in beide gevallen verschijnt, heeft dezelfde reeks regels. Selecteer "Eigenschappen" onder hen, en een extra venster met mapinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Instellingen" in het geopende venster en klik op de knop "Pictogram wijzigen" in het onderste gedeelte. Standaard krijgt u een standaardset pictogrammen aangeboden die zijn opgeslagen in de systeembibliotheek shell32.dll. U kunt elk pictogram uit de set selecteren en op de OK-knop drukken. Als er niets geschikts in deze set zit, klik dan op de knop "Bladeren" en zoek een andere dll-bibliotheek met pictogrammensets op uw computer. Dergelijke pictogrammen zijn te vinden in uitvoerbare bestanden (exe-extensie), en daarnaast kunt u afbeeldingen gebruiken uit bestanden met een speciale ico- of icl-extensie.

Stap 4

Om de pictogrammen van alle mappen te wijzigen, kunt u onmiddellijk het thema wijzigen door degene in de lijst te selecteren waarin deze objecten worden weergegeven met een afbeelding die meer bij u past. Gebruik de Windows 'Personalisatie'-applet om van thema te veranderen. De eenvoudigste manier om het op te roepen is vanuit het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding op uw bureaublad klikt. Het benodigde item daarin wordt "Personalisatie" genoemd.

Stap 5

Naast de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf, kunt u aanvullende toepassingen gebruiken om mappictogrammen te wijzigen. Voor dit doel kunnen bijvoorbeeld Stardock IconPackager, Microangelo On Display, TuneUp Utilities-programma's geschikt zijn.

Aanbevolen: