Hoe Componenten Voor Een Pc Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Componenten Voor Een Pc Te Kiezen
Hoe Componenten Voor Een Pc Te Kiezen

Video: Hoe Componenten Voor Een Pc Te Kiezen

Video: Hoe Componenten Voor Een Pc Te Kiezen
Video: Wat heb ik nodig om mijn PC te bouwen? 2024, Mei
Anonim

Om componenten voor een computer te selecteren, moet u eerst de vereisten voor uw apparaat bepalen, die afhankelijk zijn van het doel van de pc en de functies om ermee te werken.

Hoe componenten voor een pc te kiezen
Hoe componenten voor een pc te kiezen

Accessoires voor kantoorcomputers

Als u op zoek bent naar accessoires voor een gewone kantoorcomputer, hoeft u niet veel te investeren in apparatuur. Werken met documenten, boekhouding, spreadsheets en andere kantoorprogramma's vereist geen hoge computerkracht, dus let vooral op de betrouwbaarheid van de harde schijf en voeding. Er is een goede harde schijf nodig om informatie op te slaan en een hoogwaardige voeding zorgt voor een langdurige ononderbroken werking tijdens het werkproces. Voor andere onderdelen kunt u de goedkoopste onderdelen nemen. Je hebt waarschijnlijk geen diskettestation nodig, maar een extra USB-hub is voldoende.

"Familie" computer voor thuisgebruik

De tijd van tabletcomputers, laptops en smartphones heeft de trend bepaald om één personal computer voor het hele gezin te kopen, in het geheugen waarvan gedeelde bestanden, films, foto's, enz. worden opgeslagen. Daarnaast is een stationaire computer meestal een apparaat voor games, aangezien het veel handiger is om er moderne computergames op te spelen dan bijvoorbeeld op een tablet. De grote multimediabibliotheek van de thuiscomputer dicteert de keuze voor zowel een goede grafische kaart als een kwaliteitsvolle geluidskaart. Bovendien moet je niet beknibbelen op RAM en processorkracht.

Spelcomputer

Als je jezelf kunt classificeren als gamer en je geen leven zonder games kunt voorstellen, dan heb je speciale pc-componenten nodig. Ten eerste moet het een zeer krachtige grafische kaart zijn die u de helft van de kosten van alle hardware kost. Ten tweede heb je een goede processor en veel RAM nodig. Ze sparen meestal geen geld voor zo'n computer, aangezien moderne games vrij hoge eisen aan een pc "naar voren brengen".

Professionele computer

Een professionele computer is meestal vereist door diegenen wiens professionele activiteiten verband houden met programmeren, ontwerpen, videobewerking, enz. De mogelijkheden van een gewone "familie"-pc zijn niet voldoende om taken uit te voeren zoals 3D-modellering, bewerking en het starten van complexe programma's. Daarom is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan de processor - deze moet maximaal vermogen en een grote hoeveelheid RAM hebben. Om "zware" bestanden, zoals video's, op te slaan, heb je ook een grote harde schijf nodig.

Aanbevolen: