Kenmerken Van Het Android-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Kenmerken Van Het Android-besturingssysteem
Kenmerken Van Het Android-besturingssysteem

Video: Kenmerken Van Het Android-besturingssysteem

Video: Kenmerken Van Het Android-besturingssysteem
Video: Hoe werkt het Android besturingssysteem? 2024, Mei
Anonim

Android is een veelgebruikt besturingssysteem (OS) voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Dit systeem heeft veel onderscheidende kenmerken die het herkenbaar en aantrekkelijk maken voor een groot aantal gebruikers over de hele wereld.

Kenmerken van het Android-besturingssysteem
Kenmerken van het Android-besturingssysteem

Ondersteuning voor meerdere apparaten

Het Android-besturingssysteem is niet veeleisend en kan op verschillende configuraties worden uitgevoerd. Dat is de reden waarom de meeste fabrikanten ter wereld hun apparaten met dit besturingssysteem uitrusten, aangezien andere softwareproducten zijn ontworpen voor individuele apparaten die aan een specifieke specificatie voldoen. Deze flexibiliteit van Android is te danken aan het feit dat het systeem is gebouwd op de Linux-kernel, die een open source-code heeft, die ontwikkelaars onbeperkte mogelijkheden biedt.

Android kan draaien op apparaten met minder dan 256 MB RAM. De nieuwste versies van het systeem vereisen 512 MB RAM, wat ook een kleine waarde is voor moderne apparaten.

Het systeem vereist geen krachtige processor en kan draaien op apparaten die zijn uitgerust met een 600 MHz-kern.

Aantal software

Het besturingssysteem maakt het mogelijk om applicaties te installeren vanuit de officiële Google-repository, die 's werelds grootste database met programma's biedt. Dit komt door het feit dat elke ontwikkelaar onafhankelijk elk programma voor het apparaat kan schrijven en in de winkel kan plaatsen. De kans wordt ook gerealiseerd dankzij de openheid van het besturingssysteem. Het is vermeldenswaard dat applicaties op Android-apparaten rechtstreeks vanaf een telefoon of tablet kunnen worden geïnstalleerd, of via een computer door het.apk-bestand te downloaden en vervolgens op het apparaat te installeren.

Ondersteuning voor Google-services

Een onderscheidend kenmerk van Android is de integratie met Google-services - Gmail, Hangouts, Voice Search, enz. Op Android wordt Chrome officieel ondersteund, waarmee u tabbladen kunt synchroniseren die in de browser op een smartphone zijn geopend met een computerbrowser.

U kunt bijvoorbeeld vanaf uw telefoon door de pagina's bladeren en desgewenst doorgaan met het bestuderen van de informatie door hetzelfde tabblad op uw computer te openen, zonder een tweede zoekopdracht.

Systeeminterface

"Android" heeft een vrij eenvoudige en intuïtieve interface. Alle benodigde applicaties bevinden zich tegelijkertijd op het hoofdscherm en in het menu van het apparaat, dat wordt opgeroepen door op de centrale aanraaktoets of de bijbehorende knop op het scherm te drukken. Alle instellingen bevinden zich in het gedeelte "Instellingen", en elke gebruikersactie wordt uitgelegd met opmerkingen en tips wanneer het apparaat voor het eerst wordt gestart. Het besturingssysteem reageert snel op klikken van gebruikers en installeert en downloadt de benodigde programma's en bestanden met een snelheid die niet onderdoet voor andere moderne mobiele besturingssystemen.

Aanbevolen: