Wat Is Beter, Een Systeemeenheid Kopen Of Apart Monteren

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter, Een Systeemeenheid Kopen Of Apart Monteren
Wat Is Beter, Een Systeemeenheid Kopen Of Apart Monteren

Video: Wat Is Beter, Een Systeemeenheid Kopen Of Apart Monteren

Video: Wat Is Beter, Een Systeemeenheid Kopen Of Apart Monteren
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Het kopen van een personal computer is een verantwoorde onderneming en vereist een competente aanpak. Er is een mogelijkheid om een kant-en-klare systeemeenheid te kopen, of u kunt een montage volgens een individuele bestelling bestellen. Welke optie is beter om aan te blijven?

Systeemunit: kant-en-klaar kopen of in delen monteren?
Systeemunit: kant-en-klaar kopen of in delen monteren?

Ondanks het feit dat comfortabele laptops en tablets sterk hebben gedrukt tegen omvangrijke desktops, kunnen ze niet beweren het belangrijkste apparaat te zijn. Veel praktische taken kunnen alleen worden uitgevoerd met een desktopcomputer.

Het is niet moeilijk om eigenaar te worden van een functionele desktop. Om dit te doen, hoeft u alleen maar naar een van de salons voor huishoudelijke apparaten en elektronica te komen en een kant-en-klare systeemeenheid te kopen. Een andere manier om uw gezin te voorzien van multifunctionele en krachtige computerapparatuur, is door een assemblage van apparatuur in een computercentrum te bestellen. Beide methoden hebben alle bestaansrecht.

Voor- en nadelen van het kopen van een kant-en-klare systeemeenheid

Het is het gemakkelijkst om een kant-en-klare systeemeenheid te kopen in een van de salons voor huishoudelijke apparaten en elektronica. Om dit te doen, moet u naar de winkel komen en de meest geschikte kiezen in termen van prijs en technische kenmerken. Je zult vijf of zes items moeten kopen. Naast de systeemeenheid zijn dit het verplichte toetsenbord, muis en monitor, ook is een thuiscomputer moeilijk voor te stellen zonder speakers en indien nodig kun je de set randapparatuur aanvullen met een inkjet- of laserprinter.

Door een kant-en-klare systeemeenheid in een winkel te kopen, weet u zeker dat deze direct na installatie en aansluiting van alle randapparatuur klaar is voor gebruik. De systeemeenheid bevat alles wat je nodig hebt, het besturingssysteem is al geïnstalleerd en er is een startpakket voor de meest populaire programma's. Dat wil zeggen, u kunt uw computer aanzetten en direct aan het werk gaan.

Anderzijds wordt de systeemeenheid in de fabriek geassembleerd op basis van algemeen aanvaarde gemiddelde normen die geen rekening houden met de specifieke behoeften van een individuele gebruiker. Met andere woorden, een kant-en-klare systeemeenheid die in een winkel is gekocht, kan ongeschikt zijn voor het oplossen van bepaalde specifieke taken die een bepaalde configuratie en het gebruik van speciale componenten vereisen.

Individuele montage van de systeemeenheid

Computers, in de terminologie van specialisten IBM-compatible genoemd, hebben een open architectuur - in tegenstelling tot bijvoorbeeld all-in-one van Apple en laptops. Daarom kunt u altijd nieuwe eenheden toevoegen aan een kant-en-klare systeemeenheid en natuurlijk alleen apparatuur samenstellen uit die componenten die het beste aan alle gebruikersvereisten voldoen. Dit is het aantal computercentra dat werkt.

Als u naar zo'n centrum bent gekomen, kiest u geen systeembeheerder uit de kant-en-klare, hoewel er zo'n mogelijkheid is, maar vertelt u de manager gewoon over uw behoeften. Tegelijkertijd zult u zeker veel vragen krijgen over de kenmerken van het aanstaande gebruik van de machine. Geloof me, dit is geen ijdele nieuwsgierigheid. Op basis van de ontvangen informatie selecteert een competente meester de meest geschikte componenten en als er iets specifieks nodig is, worden de ontbrekende onderdelen bij leveranciers besteld en verschijnen ze de komende dagen in de werkplaats.

Waarom is het zo belangrijk? Voor professioneel werken met geluid bijvoorbeeld is een standaard geluidskaart geïntegreerd in het moederbord natuurlijk niet voldoende - je hebt een aparte professionele of semi-professionele kaart nodig die veel mogelijkheden biedt. Hetzelfde kan gezegd worden van de videokaart.

Met individuele montage kunt u het moederbord, het type en de hoeveelheid geheugen, de grootte van de harde schijf kiezen en indien nodig kunt u twee, drie of zelfs vier harde schijven plaatsen en een RAID-array organiseren om de betrouwbaarheid en veiligheid van het opslaan van gebruikersgegevens te vergroten. Kortom, montage op maat heeft veel voordelen. Het kan weliswaar veel tijd kosten, zeker als je specifieke componenten nodig hebt die momenteel niet in de werkplaats aanwezig zijn, maar dan heb je een desktop die volledig aan al je wensen voldoet.

Aanbevolen: