Waarom De Laptop Niet Oplaadt?

Inhoudsopgave:

Waarom De Laptop Niet Oplaadt?
Waarom De Laptop Niet Oplaadt?

Video: Waarom De Laptop Niet Oplaadt?

Video: Waarom De Laptop Niet Oplaadt?
Video: 5 Ways to FIX Laptop Battery Not Charging | Laptop Battery Fix 2018 | Tech Zaada 2024, Mei
Anonim

Verstoring van het opladen van laptopbatterijen is een van de meest voorkomende storingen. Dit probleem treedt meestal op na drie jaar gebruik van het apparaat. Er kunnen in dit geval verschillende redenen zijn - van het kapot gaan van de laptop zelf tot schade aan de contacten in de voeding.

Notitieboekje
Notitieboekje

Hoe de oorzaak te bepalen?

Experts wijzen erop dat de meeste problemen met laptops voortkomen uit oneigenlijk gebruik. Sommige eigenaren van dergelijke apparaten schakelen ze bijvoorbeeld bijna nooit uit met een eenvoudige methode om het deksel te sluiten. In deze stand gaat het systeem in de slaapstand, maar blijft de laptop werken. Dit kan de belangrijkste oorzaak zijn van een storing in de batterij-indicator.

De eerste stap is het identificeren van de oorzaak van het probleem. Als de laptop niet aan gaat, het scherm niet functioneert en er geen zichtbare processen plaatsvinden, dan is de boosdoener in dit geval hoogstwaarschijnlijk een defecte batterij. In het geval dat de laptop aan gaat, normaal functioneert met de oplader aan, maar uitvalt zonder, dan is de voeding de oorzaak van de storing.

Als u bij het onderzoeken van de laptop schade opmerkt - scheuren in het snoer, vreemde voorwerpen in de sleuven voor connectoren of problemen met de behuizing van het apparaat, is het beter om de computer meteen naar het centrum te sturen voor diagnose.

Onderzoek de laptop zorgvuldig. Alle connectoren moeten correct en stevig in hun respectievelijke sleuven worden gestoken. De oorzaak van de storing kan niet alleen in de laptop zelf zitten, maar ook in het stopcontact. Probeer daarom uw laptop naar een andere kamer te verplaatsen en hem aan te zetten vanaf een nieuwe voedingsbron.

De laptopbatterij laadt mogelijk niet op vanwege een storing van de oplader zelf. De eenvoudigste manier om dit probleem te identificeren, is door de voeding te vervangen. Werkt de laptop normaal met een ander apparaat, koop dan gewoon een andere oplader.

Een ernstiger probleem is de storing van de laptop zelf. Zonder speciale kennis en vaardigheden kun je het niet repareren. Het is beter om het apparaat voor inspectie naar een servicecentrum te brengen of een salon te gebruiken waar dergelijke diensten worden verleend.

Wat te doen

Er zijn een paar dingen die u kunt proberen om problemen met een laptopbatterij op te lossen. Ontlaad het apparaat eerst volledig. Deze methode is alleen relevant als de batterij is gestopt met opladen voor 100% en de laptop nog steeds werkt. Schakel na een dergelijke manipulatie de voeding in en wacht tot het einde van het laadproces. Zodra de batterij-indicator het juiste niveau heeft bereikt, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken.

Sommige fabrikanten leggen bepaalde beperkingen op aan de prestaties van de oplaadindicatoren van de batterij. In dit geval kan niet alleen 100% als de norm worden beschouwd.

Houd er rekening mee dat de meeste storingen alleen kunnen worden opgespoord op basis van speciale diagnostische gegevens. Als de voeding normaal werkt, kan de oorzaak van een defecte batterijlading interne schade aan de connector, defecte printplaat of verbrande sporen zijn.

Aanbevolen: