Hoe Een Moederbord Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Te Repareren?
Hoe Een Moederbord Te Repareren?

Video: Hoe Een Moederbord Te Repareren?

Video: Hoe Een Moederbord Te Repareren?
Video: Trying to FIX a Faulty Hoverboard / Self Balancing Scooter 2024, Mei
Anonim

Het opnieuw bouwen van een moederbord is al een uitdaging genoeg. Het is noodzakelijk om niet alleen de computer uit elkaar te halen en deze microschakeling te verwijderen, maar ook om deze vakkundig te testen, om defecte elementen te vinden en te vervangen. Daarom is het beter om boards op oude en onnodige modellen te leren repareren.

Hoe een moederbord te repareren?
Hoe een moederbord te repareren?

Noodzakelijk

  • - soldeerstation met processorbesturing;
  • - een set schroevendraaiers, klemmen, klemmen;
  • - nieuwe reserveonderdelen;
  • - multimeter.

instructies:

Stap 1

Meestal brandt de zuid- of noordbrug door op de microschakeling - een keten van stroomstabilisatoren die spanning aan het moederbord leveren. Het is relatief eenvoudig om deze storing te bepalen - wanneer de computer wordt ingeschakeld, raakt het bord zelf snel oververhit. Deze oververhitting kan met uw vinger worden gevoeld als het grote IC erg heet is bij aanraking. Defecte bruggen worden gesoldeerd en vervangen door nieuwe met vergelijkbare namen. Houd er rekening mee dat een defecte North Bridge FET soms de oorzaak kan zijn van oververhitting in de bruggen. Als u een storing van een van de bruggen vermoedt, meet dan hun weerstand aan de USB-aansluitingen "Data +" en "Data-". Een werkende stabilisator moet een weerstand hebben van ongeveer 600 ohm.

Stap 2

Storingen in de batterij van het moederbord komen niet minder vaak voor. Als CMOS Battery Has Failed verschijnt wanneer u de computer opstart, start u het herstel door deze batterij te vervangen. Om dit te doen, buigt u op het moederbord de metalen clip die de batterij vasthoudt en deze springt eruit. Koop een nieuwe in een computerwinkel en installeer deze in het stopcontact. Zorg ervoor dat u de BIOS Setup controleert nadat u de batterij hebt vervangen.

Stap 3

Het vervangen van de koeler is zeer nauwgezet en arbeidsintensief. In bijna alle moderne computers is de koeler omgeven door een groot aantal condensatoren en is hij uitgerust met een strakke bevestiging die verhindert dat deze wordt vervangen. Als u per ongeluk ten minste één van de houders losmaakt of beschadigt, zal vroeg of laat de processor defect raken. Om de connector los te koppelen, steekt u een schroevendraaier tussen de koelbox en het moederbord en drukt u deze voorzichtig naar beneden. Open voorzichtig alle connectoren en verwijder de defecte koeler.

Stap 4

Let op de condensatoren van het moederbord. Een defecte condensator wordt gedetecteerd door zwelling, schending van de integriteit, afpellen van de onderste rubberen pakking. Een nauwkeurigere manier om een kapotte condensator te vinden, is door de capaciteit te testen met een multimeter. In de regel bevat een moederbord enkele tientallen condensatoren, dus het is moeilijk om een defecte te vinden.

Stap 5

Gebruik alleen een processorgestuurd soldeerstation om de microschakeling en zijn elementen opnieuw te solderen. Handsoldeerbouten kunnen niet worden gebruikt, omdat ze niet kunnen zorgen voor gelijktijdige verwarming en verwijdering van soldeer. Verdamp de defecte condensator voorzichtig en soldeer een nieuwe op zijn plaats, waarbij u de polariteit strikt in acht neemt. Het niet in acht nemen van de polariteit van de condensator zal leiden tot een explosie onmiddellijk bij de eerste poging om het bord aan te zetten.

Aanbevolen: