Een Afbeelding Roteren

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Roteren
Een Afbeelding Roteren

Video: Een Afbeelding Roteren

Video: Een Afbeelding Roteren
Video: Tutorial: afbeelding roteren in de offline software 2024, Mei
Anonim

Wanneer het nodig is om de afbeelding uit te vouwen, moet u beslissen welke van de mogelijke softwaretools moet worden gebruikt. U kunt beeld-in-beeld of foto's roteren, u kunt een video uitvouwen terwijl u een film in de speler bekijkt, of u kunt de oriëntatie van het hele scherm en bureaublad volledig veranderen.

Een afbeelding roteren
Een afbeelding roteren

instructies:

Stap 1

Om een afbeelding in een foto te roteren, opent u deze met een fotoprogramma. Er zijn veel programma's waarmee u de afbeelding kunt uitbreiden. Dit omvat de ingebouwde Windows-beeldviewers, evenals de bekende beeldverwerkingstools: ACDSee, FastStone Image, IrfanView en vele anderen. Als u IrfanView hebt gebruikt, opent u een foto, gaat u naar het menu "Afbeelding" en selecteert u de richting waarin u deze wilt inzetten. Naast de standaard links-rechts bochten en verticale en horizontale reflecties, kun je hier ook je eigen draaihoek instellen. Vervolgens kunt u de resulterende afbeelding opslaan als een apart bestand.

Stap 2

Om de afbeelding in de film tijdens het kijken te roteren, opent u het bestand met behulp van The KMPlayer. Druk tijdens het afspelen ergens op het scherm met de rechtermuisknop, in het menu dat opent, selecteer "Video (Basic)" en in de volgende lijst - "Schermrotatie". Geef vervolgens de gewenste rotatiehoek op.

Stap 3

U kunt het beeld ook roteren met behulp van de monitorinstellingen. Ga hiervoor naar Configuratiescherm en open Beeldscherminstellingen. Voer geavanceerde instellingen in door op de knop "Geavanceerd" te klikken. Meestal bevinden de adapterinstellingen die de afbeelding kunnen uitbreiden zich op het eigen tabblad met de naam van de fabrikant van de videokaart die in de computer is geïnstalleerd. Op het tabblad met deze instellingen moet u de juiste opties selecteren waarmee u het beeld op de monitor kunt draaien. Voor Intel Graphics-videoadapters moet u bijvoorbeeld naar het extra menu "Grafische instellingen" gaan en, door naar het tabblad "Opties" te gaan, het overeenkomstige vakje naast de gewenste rotatiehoek van het scherm aanvinken en op "Toepassen" klikken ". De afbeelding wordt gedraaid.

Aanbevolen: