Hoe De Taal In Windows Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal In Windows Te Veranderen
Hoe De Taal In Windows Te Veranderen

Video: Hoe De Taal In Windows Te Veranderen

Video: Hoe De Taal In Windows Te Veranderen
Video: taal wijzigen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken op een computer worden gebruikers voortdurend geconfronteerd met het probleem van de noodzaak om de toetsenbordindeling te wijzigen. U moet dit elke keer doen als u Engelse tekst moet typen in plaats van Russisch en vice versa. Als u de sneltoetscombinatie voor een dergelijke wijziging niet kent of niet weet hoe u deze moet gebruiken, zal het behoorlijk moeilijk zijn om het te doen.

Hoe de taal in Windows te veranderen
Hoe de taal in Windows te veranderen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Punto Switcher-programma.

instructies:

Stap 1

De handigste en meest gebruikelijke methode voor het wijzigen van de invoertaal is de zogenaamde "sneltoetscombinatie". Dit is meestal de toetscombinatie ctrl-shift of alt-shift. Dit betekent dat om de invoertaal van Engels naar Russisch en vice versa te schakelen, het voldoende is om tegelijkertijd op alt-shift of ctrl-shift te drukken. Om de huidige sneltoets te controleren, gaat u naar "Start - Configuratiescherm", selecteert u vervolgens "Taal en regionale standaarden" en vervolgens "Talen - Meer - Toetsenbordopties - Sneltoetsen wijzigen", in een nieuw venster ziet u de huidige sneltoets en, indien nodig, is het gemakkelijk om deze te wijzigen.

Stap 2

De tweede methode om de invoertaal en lay-out te wijzigen, is door de taalbalk te gebruiken, die zich in de lade bevindt (waar de systeemklok zich bevindt). Als het verborgen is, klikt u op "Start - Configuratiescherm", selecteert u vervolgens "Taal en regionale normen - Talen - Meer - Taalbalk" en schakelt u het selectievakje in om het paneel op het bureaublad weer te geven. Vervolgens kunt u de taal in Windows wijzigen door eenvoudig op dit paneel te klikken en de gewenste taal in de lijst te selecteren.

Stap 3

U kunt ook een speciaal programma gebruiken om de taal te wijzigen. Er zijn een groot aantal van dergelijke programma's op internet en de meeste zijn gratis te downloaden. De meest populaire en bekende is de Punto Switcher. Door een dergelijk programma te downloaden en te installeren, breidt u het scala aan mogelijkheden voor het instellen van de invoertaal en de wijziging ervan aanzienlijk uit, zoals automatische taalwijziging of het wijzigen van de taal met een sneltoets, automatische transliteratie van Engelse letters naar het Russisch en vice versa, de mogelijkheid om hoofdletters te corrigeren, te werken met de tekst die in de buffer is geselecteerd en vele andere prettige en handige functies. Natuurlijk is de laatste optie meer geschikt voor reeds ervaren gebruikers, aangezien een dergelijke overvloed aan mogelijkheden zelfs beginners in de weg kan staan.

Aanbevolen: