Hoe Het Kleurnummer Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Kleurnummer Te Bepalen?
Hoe Het Kleurnummer Te Bepalen?

Video: Hoe Het Kleurnummer Te Bepalen?

Video: Hoe Het Kleurnummer Te Bepalen?
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Mei
Anonim

Elke webdesigner, die de pagina's van de site ontwerpt, een logo of collage maakt, beslist noodzakelijkerwijs in welk kleurenschema zijn werk moet worden versierd. Het kiezen van kleuren is erg belangrijk als u niet wilt dat bezoekers uw pagina na 2 minuten verlaten, en besluit dat gezonde ogen belangrijker zijn dan alle informatie die u bereid bent te delen.

Hoe het kleurnummer te bepalen?
Hoe het kleurnummer te bepalen?

instructies:

Stap 1

Stel, je vindt een foto of tekening die kleuren en schakeringen goed combineert, en je wilt een geslaagde ervaring gebruiken, maar je kunt de juiste kleurtint niet vinden. Start de grafische editor Adobe Photoshop en open de geselecteerde afbeelding daarin.

Stap 2

Selecteer Venster in het hoofdmenu en vink de optie Info aan. Er verschijnt een informatievenster op het scherm, waarin het tabblad Info de numerieke kleurcode weergeeft van elk gebied waarop u de cursor houdt. Het tabblad bestaat uit 4 delen. Linksboven worden kleuren weergegeven in RGB-formaat (weergavemodel), rechtsboven - in CMYK-formaat (afdrukmodel - bepaalt het kleurengamma voor afdrukken). In de digitale code van het RGB-model definieert het eerste paar cijfers de tinten rood (rood), het tweede paar - tinten groen (groen), de derde - blauw (blauw). Noteer de numerieke waarden voor R, G en B.

Stap 3

Dubbelklik op de werkbalk op het pictogram van de kleurkiezer. Voer in het dialoogvenster dat verschijnt waarden in voor R, G, B en klik op OK om te bevestigen. De voorgrondkleur is de tint die u in de afbeelding hebt geselecteerd.

Stap 4

Besteed aandacht aan het dialoogvenster van de kleurkiezer. Als u links naast de knoppen OK en Annuleren een driehoek met een uitroepteken ziet, betekent dit dat de geselecteerde kleur niet kan worden weergegeven door middel van afdrukken. Een kleine kubus betekent dat de huidige kleur niet overeenkomt met het standaard webpalet. Het kleine vak eronder suggereert de kleur die het dichtst in de buurt komt van het standaardwebpalet.

Stap 5

Er is nog een andere manier om het kleurnummer te bepalen. Selecteer in het hoofdmenu Afbeelding en vervolgens Modus. Vink in de vervolgkeuzelijst RGB-kleur aan. Selecteer het gereedschap Pipet in de werkbalk. Op de eigenschappenbalk, in het venster Sample Size, kunt u definiëren waar de pipet de kleur vandaan haalt: van een enkel punt (punt) of een gemiddelde kleur van de 3x3, 5x5, enz. pixels. Nadat u een kleurstaal hebt genomen, wordt deze de voorgrondkleur in de werkbalk. U kunt het gereedschap Pipet ook selecteren door op de I-toets te drukken.

Aanbevolen: