Hoe Ga Je Naar Taakbeheer In Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Ga Je Naar Taakbeheer In Windows
Hoe Ga Je Naar Taakbeheer In Windows

Video: Hoe Ga Je Naar Taakbeheer In Windows

Video: Hoe Ga Je Naar Taakbeheer In Windows
Video: Windows 10 : Mappen 2024, April
Anonim

Met behulp van de "Windows Taakbeheer" kan de gebruiker informatie krijgen over de prestaties van de computer, over de programma's die momenteel worden uitgevoerd en over lopende processen. Om de informatie van belang te krijgen, moet u het "Dispatcher"-venster bellen. Dit kan op verschillende manieren.

Hoe ga je naar Taakbeheer in Windows
Hoe ga je naar Taakbeheer in Windows

instructies:

Stap 1

Om het dialoogvenster Windows Taakbeheer te openen, voert u de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Del in. In het geopende venster kunt u niet alleen de benodigde informatie krijgen, maar ook een aantal opdrachten instellen. Navigeer door de juiste tabbladen om de informatie te krijgen die u nodig hebt over geopende programma's, lopende processen of computerprestaties.

Stap 2

Gebruik indien nodig de knop "Proces beëindigen" op het tabblad "Processen", stop de werking van een toepassing die u niet nodig hebt. Met de knop "Taak beëindigen" op het tabblad "Toepassingen" kunt u het venster van elk programma sluiten uit de lijst die wordt weergegeven in de "Manager". Om naar de slaap- of stand-bymodus te gaan, de computer af te sluiten of opnieuw op te starten, uit te loggen of van gebruiker te veranderen, gebruikt u de bovenste menubalk door Afsluiten te selecteren.

Stap 3

Als u de drie in de eerste stap genoemde toetsen niet tegelijkertijd kunt indrukken, gebruikt u een andere methode om het venster Windows Taakbeheer te openen. Klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk". Deze bevindt zich standaard onderaan het scherm. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Taakbeheer" door erop te klikken met de linkermuisknop - het vereiste venster wordt geopend.

Stap 4

Als u de "Taakbalk" niet ziet, drukt u op de toets met de Windows-vlag op uw toetsenbord - het paneel verschijnt en wordt statisch. Om te voorkomen dat de "Taakbalk" elke keer verdwijnt, gaat u naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start", in de categorie "Vormgeving en thema's", klikt u op het pictogram "Taakbalk en Startmenu". In het dialoogvenster dat wordt geopend, verwijdert u op het tabblad "Taakbalk" de markering uit het veld "Taakbalk automatisch verbergen", klikt u op de knop "Toepassen" en sluit u het venster.

Stap 5

Als de methode beschreven in de derde stap ook niet voor u werkt, opent u de "Dispatcher" op een andere manier. Selecteer in het menu Start de opdracht Uitvoeren. Voer in het lege veld de taskmgr-taak in zonder aanhalingstekens, spaties of andere onnodige afdrukbare tekens. Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord of druk op de OK-knop in het venster Programma uitvoeren.

Aanbevolen: