Hoe RAM Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Verbeteren
Hoe RAM Te Verbeteren

Video: Hoe RAM Te Verbeteren

Video: Hoe RAM Te Verbeteren
Video: How to Clean Your PC Ram Without any Issues and Tension Free | :) 2024, April
Anonim

De snelheid van de computer hangt volledig af van de kenmerken van de processor en RAM in de systeemeenheid. De meeste gebruikers die hun pc willen overklokken, beginnen dit proces juist door het RAM-geheugen te wijzigen.

Hoe RAM te verbeteren
Hoe RAM te verbeteren

Noodzakelijk

Everest, instructies voor het moederbord

instructies:

Stap 1

Eerst moet je leren hoe je het juiste geheugen kiest. Het feit is dat dit apparaat twee hoofdkenmerken heeft: het volume en de frequentie van zijn werking. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de volgende nuance: er zijn verschillende soorten RAM-kaarten.

Stap 2

Er zijn een aantal specifieke stappen die u moet volgen om het type en de specificaties van de geheugenkaart die u moet aanschaffen te achterhalen. Download en installeer de Everest-software. Start het op. Het programma begint automatisch met het verzamelen van informatie over alle apparaten in de systeemeenheid.

Stap 3

Zoek het menu "RAM" en open het. Onderzoek de kenmerken van de geheugenkaart die in uw systeemeenheid is geïnstalleerd. Onthoud het type (DIMM, DDR1, DDR2 of DDR3) en frequentie. Let op de totale capaciteit van alle geïnstalleerde geheugenkaarten.

Stap 4

Open de instructies voor uw moederbord. Als je er geen papieren exemplaar van hebt, bestudeer dan de informatie over het bord op internet. Ontdek de maximale hoeveelheid RAM die door uw moederbord wordt ondersteund en de hoogste kloksnelheid.

Stap 5

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om een nieuwe RAM-kaart te kopen. Houd er rekening mee dat als het moederbord dual-channel RAM ondersteunt, het beter is om twee identieke geheugenkaarten te installeren. Sleuven voor het installeren van dergelijke kaarten worden in dezelfde kleuren geverfd of van de rest gescheiden.

Stap 6

Let op dit punt: als de maximale hoeveelheid RAM die je moederbord ondersteunt 8 GB is en er 4 slots zijn voor het installeren van geheugenkaarten, dan heb je hoogstwaarschijnlijk precies het moederbord nodig, dat 2 GB groot is. Die. niemand kan u garanderen dat de 4 + 4 groep zal werken, en niet 2 + 2 + 2 + 2, ondanks het feit dat in beide gevallen het totale volume niet groter is dan 8 GB.

Aanbevolen: