Hoe Installeer Ik Windows XP Op HP

Hoe Installeer Ik Windows XP Op HP
Hoe Installeer Ik Windows XP Op HP

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op HP

Video: How to Install Windows XP in March 2021 2022, September
Anonim

Op de huidige HP notebookcomputers is Windows XP niet vooraf geïnstalleerd. Dit betekent dat wanneer u het op uw computer installeert, u enkele fouten kunt tegenkomen die kunnen worden gecorrigeerd door bepaalde parameters te wijzigen en de juiste stuurprogramma's te installeren.

Hoe installeer ik Windows XP op HP
Hoe installeer ik Windows XP op HP

instructies:

Stap 1

Brand de image van het besturingssysteem op een verwisselbaar medium - een laserdisk of een USB-flashstation. Dit kan worden gedaan met hulpprogramma's zoals UltraISO, Nero of WinToFlash. Download deze toepassingen en installeer ze op uw computer, selecteer vervolgens de gedownloade besturingssysteemimage in het juiste gedeelte van het programma. Voor UltraISO wordt deze functie aangeboden in de sectie "Harde schijf branden" of "Beeld op cd branden". In WinToFlash worden alle benodigde parameters weergegeven in het hoofdvenster van het hulpprogramma.

Stap 2

Plaats na het voltooien van de opnameprocedure het opslagmedium in de computer en start het systeem opnieuw op. Druk op de F10-toets om het BIOS te openen. Geef in het gedeelte Eerste opstartapparaat van het gedeelte Opstarten van het menu uw diskettestation of USB-flashstation op waarop het systeem is opgenomen. Sluit het BIOS af, sla de wijzigingen op en wacht tot het hulpprogramma voor systeemconfiguratie is gestart.

Stap 3

Volg na het starten van het installatieprogramma van Windows XP de instructies op het scherm. Als het programma tijdens de installatie de harde schijf niet in het systeem kon vinden, start u de computer opnieuw op en keert u terug naar het BIOS. Ga naar Configuratie - Native-Sata en selecteer Uitschakelen. Start daarna uw computer opnieuw op en probeer het systeem opnieuw te installeren.

Stap 4

Nadat u het systeem hebt geïnstalleerd, moet u zoeken naar de benodigde stuurprogramma's voor de hardware. Ga naar de officiële website van HP voor ondersteuning en downloads van stuurprogramma's. Controleer of er stuurprogrammapakketten voor Windows XP beschikbaar zijn voor de configuratie van uw computer. Als de stuurprogrammapakketten ontbreken, opent u Systeemapparaatbeheer. Zoek naar apparaten waarop geen systeemstuurprogramma's zijn geïnstalleerd en download deze met een zoekopdracht op internet. Installatie en configuratie van het systeem voor werk is voltooid.

Stap 5

Om de juiste stuurprogramma's te vinden, zoekt u eerst de specificatie voor uw laptop. Ga hiervoor naar de officiële HP-website en zoek het model van het apparaat dat u gebruikt en bekijk de lijst met geïnstalleerde componenten. Daarna kunt u elk stuurprogramma dat u nodig hebt afzonderlijk downloaden, waarbij u de zoekopdracht specificeert op de naam van een bepaald onderdeel van de computer.

Populair per onderwerp