Hoe Kies Je Een RAM?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een RAM?
Hoe Kies Je Een RAM?

Video: Hoe Kies Je Een RAM?

Video: Hoe Kies Je Een RAM?
Video: How much RAM memory do you REALLY need for music production 2024, Mei
Anonim

RAM is een van de belangrijkste elementen van een systeemeenheid of laptop. De snelheid van informatieverwerking en de computer als geheel hangt af van het type, het volume en de klokfrequentie. Heel vaak worden gebruikers geconfronteerd met het probleem van het vervangen van RAM, omdat analogen van kaarten die in hun systeemeenheid van kaarten zijn geïnstalleerd, eenvoudigweg niet in de winkels liggen. En het is niet altijd verstandig om de priem te vervangen door zeep, zodat u precies hetzelfde RAM-geheugen krijgt.

Hoe kies je een RAM?
Hoe kies je een RAM?

Noodzakelijk

  • toegang tot internet
  • technische gegevens moederbord:

instructies:

Stap 1

Bepaal de soorten RAM die uw moederbord ondersteunt. Lees de instructies ervoor. Dit kan worden gedaan op de website van de fabrikant of met behulp van de documentatie die bij de systeemeenheid is geleverd. Sommige moederborden kunnen meerdere soorten RAM ondersteunen, maar dit betekent niet dat verschillende soorten borden tegelijkertijd kunnen werken. Prestatietypen in oplopende volgorde: DIMM, DDR1, DDR2, DDR3.

Stap 2

Naast het type bord, moet je de ondersteunde grootte en kloksnelheid weten. Hoe hoger deze parameters, hoe sneller uw computer zal werken. Deze kenmerken zijn ook te vinden door de instructies voor het moederbord te lezen.

Stap 3

Nadat u het type, de hertzovka en de hoeveelheid RAM hebt bepaald, moet u het aantal vrije slots bepalen. Het varieert meestal van twee tot vier. Onthoud dat twee RAM-kaarten, zeg 2GB elk, ongeveer 30% sneller zijn dan één 4GB-kaart. Slots die in tweekanaalsmodus werken, zijn meestal in dezelfde kleuren geverfd. Op basis hiervan is het in sommige situaties verstandiger om niet twee, maar vier boards aan te schaffen. Het geld dat wordt besteed aan het kopen van meer boards zal de toename van de prestaties van uw computer meer dan compenseren.

Aanbevolen: