Hoe Schittering Van Een Foto Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Schittering Van Een Foto Te Verwijderen
Hoe Schittering Van Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe Schittering Van Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe Schittering Van Een Foto Te Verwijderen
Video: HOW TO REMOVE GLARE/SHINE ON A PHOTO (PHOTOSHOP TUTORIAL) 2024, Mei
Anonim

Zonnig weer is een uitstekende voorwaarde voor aangename en mooie fotografie, maar het komt vaak voor dat schittering van fel zonlicht op de huid van het model verschijnt op langverwachte foto's. Deze lensflare geeft de indruk dat het uit bepaalde delen van de foto wordt geblazen, en sommige fotografen vinden dat hooglichten niet kunnen worden gecorrigeerd. In feite is er zo'n mogelijkheid - hiervoor moet je werken met penselen en overvloeimodi voor lagen in Photoshop.

Hoe schittering van een foto te verwijderen
Hoe schittering van een foto te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open de foto om te bewerken. Maak een nieuwe laag en selecteer Eye Dropper in de werkbalk. Klik met het pipet op de huid van de persoon op de foto en kies een medium huidskleur - niet de donkerste, maar niet de lichtste, tussen highlights en gearceerde gebieden. De gewenste kleur wordt automatisch gedetecteerd op het palet.

Stap 2

Neem daarna een klein zacht penseel en op een nieuwe laag verf over alle highlights met de gekozen kleur. De foto begon er onnatuurlijk uit te zien en de huid verloor zijn natuurlijkheid - dus de volgende stap is om de gewenste laagovervloeimodus in te stellen.

Stap 3

Maak een kopie van de originele laag (achtergrondkopie) met de opdracht Laag dupliceren. Plaats de kopie tussen de originele laag en de nieuwe laag waar je de hooglichten hebt geschilderd. Wijzig daarna de overvloeimodus van de lagen in Kleur in de regel Overvloeimodus.

Stap 4

Neem op de werkbalk het gereedschap Branden en stel de borstelhardheid in op nul, stel het in het gedeelte Bereik in op Hoogtepunten en in het gedeelte Belichting - 10%.

Stap 5

Gebruik een penseel met de instellingen en een geschikte diameter om opnieuw over de belichte delen van de foto te schilderen om de huid glad te maken en egaal te maken.

Stap 6

Zoom in op de foto en onderzoek zorgvuldig alle delen van de huid op eventuele onnatuurlijke kleurvlekken die na bewerking ontstaan. Als die er zijn, pak dan het gereedschap Vervagen van de werkbalk en meng de randen van de vlekken lichtjes zodat ze niet opvallen op de huid.

Stap 7

Klik op de tweede laag in de lijst (achtergrondkopie) en verander de dekking naar 50%. De foto is klaar - u kunt nogmaals controleren hoe goed te heldere hooglichten worden gladgestreken en, door de lagen samen te voegen, de foto opslaan.

Aanbevolen: