Zo Verleng Je De Levensduur Van Je Laptop

Inhoudsopgave:

Zo Verleng Je De Levensduur Van Je Laptop
Zo Verleng Je De Levensduur Van Je Laptop

Video: Zo Verleng Je De Levensduur Van Je Laptop

Video: Zo Verleng Je De Levensduur Van Je Laptop
Video: Tips om de levensduur van een notebookbatterij van HP te verlengen 2024, Mei
Anonim

Laptops zijn een onderdeel van ons leven geworden, zodat velen zich geen dag van hun leven meer zonder kunnen voorstellen. Maar het heeft zorgvuldige zorg nodig, zonder welke het snel kan afbreken. Wat moet er gebeuren om de laptop langer mee te laten gaan?

Zo verleng je de levensduur van je laptop
Zo verleng je de levensduur van je laptop

Batterijen

Bij het opladen van je laptop sluit je eerst de oplader aan en daarna op het lichtnet. Maak geen verbinding met een netwerk met een onstabiele spanning en gebruik geen stroomgelijkrichters. Ongeacht het laptopmodel daalt de batterijcapaciteit, omdat alle batterijen lithium zijn. Ze hoeven dus niet 100 procent opgeladen te worden, dit heeft een negatief effect op de accu.

Laad bij voorkeur op met 40 procent en stop met opladen op 80 procent. Laad slechts twee keer per maand volledig op voor kalibratie. Oververhit of overkoel de batterijen niet, de normale bedrijfstemperatuur ligt binnen +5 +45 graden. Als de laptop bij vorst van de straat in de kamer is gebracht, moet deze tijd (20 minuten) worden gegeven voor aanpassing.

Stofvervuiling

Stof dat aan de buitenkant van de laptop neerslaat, is merkbaar en kan worden weggeveegd. Het is van binnen niet zichtbaar, maar het is er ook en leidt tot oververhitting als het in het koelsysteem komt. Als u deze niet minimaal eens in de zes maanden schoonmaakt, kunnen sommige onderdelen van de laptop onherstelbaar beschadigd raken.

Binnendringend vocht

Er mag in geen geval vocht op de laptop komen. Maar als er nog steeds een kleine hoeveelheid vloeistof is gemorst, moet u onmiddellijk de stroom uitschakelen, de batterij verwijderen en het toetsenbord met een droge doek afvegen, vervolgens de laptop ondersteboven houden en laten drogen, en in geen geval drogen met een haardroger. En als de vloeistof in een groot volume is gekomen, is het beter om deze zoveel mogelijk af te vegen en naar een servicecentrum te brengen.

HDD

Als de harde schijf kapot gaat, maakt dit de laptop niet alleen een nutteloos stuk plastic, maar leidt het ook tot gegevensverlies. Om uw bestanden niet te verliezen, moet u kopieën maken van alles wat u nodig heeft. En door te voorkomen dat de laptop trilt en schudt, wordt de kans op breuk geminimaliseerd.

Weergave

Het meest kwetsbare element in een laptop is het beeldscherm, en als het wordt blootgesteld aan sterke fysieke schokken, zal het worden beschadigd. Daarom mag het alleen in gesloten vorm, in een koffer of een speciale tas worden vervoerd. Verwijder voor het sluiten alles wat op de bodem ligt (pen, flashstation), zodat het scherm niet kapot gaat als je het dichtslaat. Gebruik voor het reinigen een speciale LCD-vloeistof voor monitoren.

Connectoren

Kabels en connectoren raken beschadigd als je hard aan de 3G-modem, oplaadkabel, netwerkkabel trekt of eraan vasthaakt, of als je, zonder dat je de flashdrive ziet, de laptop kantelt. Dergelijke acties kunnen niet alleen leiden tot schade aan de connectoren, maar ook tot het vallen van de laptop zelf.

SSD-schijven

Door een SSD-schijf te installeren, kunt u niet alleen betere laptopprestaties bereiken, maar ook de beveiliging verbeteren. Dit opslagapparaat genereert minder warmte. Een ander pluspunt van de solid-state drive is dat wanneer de laptop valt, de kans op schade veel kleiner is, door het ontbreken van bewegende delen erin.

Gebruikte laptop

Als de laptop al lang heeft gewerkt, wordt het merkbaar hoe de snelheid van zijn prestaties afneemt. Om zijn leven gemakkelijker te maken, volstaat het om Linux te installeren, waarvoor veel minder middelen nodig zijn om te werken, wat betekent dat de laptop productiever zal worden.

Toetsenbord

Het belangrijkste verschil tussen het toetsenbord van een stationaire pc en een laptop is dat het in de eerste structureel onafhankelijk is van de systeemeenheid, terwijl ze in de tweede tot één geheel zijn gecombineerd. Het toetsenbord vervangen is duur. En om dit te voorkomen, moet u eenvoudige regels volgen - rook, drink of eet niet met uw laptop.

Opsommen

Om ervoor te zorgen dat uw favoriete laptop zo lang mogelijk meegaat, moet u onthouden dat hij niet van kou of warmte houdt, vocht vermijdt, niet toegeeft aan trillingen, niet eet terwijl u achter de laptop zit, voorzichtig en attent is.

Aanbevolen: