Een Opstartbare Flashdrive Maken

Een Opstartbare Flashdrive Maken
Een Opstartbare Flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Flashdrive Maken

Video: Rufus - How to Create Windows 10 Bootable USB Flash Drive සිංහල/Sinhala - Imesh Dulanjana 2022, September
Anonim

Opstartbare USB-drives worden gemaakt om de vereiste programma's te laden voordat u zich aanmeldt bij Windows. Deze methode wordt vaak gebruikt om het besturingssysteem te installeren op mobiele computers die geen eigen dvd-station hebben.

Een opstartbare flashdrive maken
Een opstartbare flashdrive maken

Noodzakelijk

  • - USB opslag;
  • - WinSetupFromUSB.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een ​​opstartbare USB-stick te maken: zelf opdrachten invoeren via de console en speciale hulpprogramma's gebruiken. Als je de mogelijkheid hebt om extra software te installeren, gebruik dan de tweede methode. Download het programma WinSetupFromUSB van

Stap 2

Sluit uw USB-drive aan op de juiste poort van uw laptop of desktopcomputer. Kopieer alle belangrijke informatie naar uw harde schijf. Als u niet met een grote schijf werkt, maakt u er een extra partitie op. Hierdoor kunt u slechts een fractie van de ruimte gebruiken om de opstartsector te maken.

Stap 3

Voer het bestand WinSetupFromUSB.exe uit en selecteer in het eerste veld van het venster dat verschijnt het vereiste USB-station of de bijbehorende partitie. Klik op de BootIce-knop. Nadat een nieuw venster verschijnt, controleert u of de flashdrive correct is geselecteerd en klikt u op de knop Formatteren.

Stap 4

Selecteer in het nieuwe menu het item USB-HDD (Single) en klik op de knop Volgende stap. Selecteer de bestandssysteemindeling waarin het opgegeven USB-station wordt geformatteerd. Druk meerdere keren op de OK-knop wanneer de waarschuwingsvensters verschijnen.

Stap 5

Nadat het BootIce-hulpprogramma is voltooid, keert u terug naar het WinSetupFromUSB-venster. Selecteer het type opstartbestanden. Als u de installatiebestanden van het besturingssysteem Windows XP naar de USB-stick wilt schrijven, selecteert u het eerste item. Specificeer de Other Grub4Dos optie om een ​​opstartbare CD te maken met de softwarebundel.

Stap 6

Als je de tweede optie hebt gekozen, pak dan de Grub4Dos-map uit het eerder gedownloade archief uit. Specificeer het pad naar deze map en klik op de Go-knop. Als u een USB-flashstation maakt met Windows, selecteer dan de map waarin de kopie van de installatieschijf zich bevindt. Wacht tot het hulpprogramma klaar is en verwijder het USB-station.

Populair per onderwerp