Een Gezicht Inlijsten?

Inhoudsopgave:

Een Gezicht Inlijsten?
Een Gezicht Inlijsten?

Video: Een Gezicht Inlijsten?

Video: Een Gezicht Inlijsten?
Video: Inlijsten 2024, Mei
Anonim

Je hoeft geen meester te zijn om van fotografie een meesterwerk te maken. Op internet is er een groot aantal kant-en-klare lijsten voor Photoshop voor bijna elke smaak, inclusief thematische: streng en zakelijk, kleurrijk voor kinderen, voor trouwfoto's, enz. Als je een van hen gebruikt en slechts een paar minuten besteedt, kun je gewoon snoep maken van een foto.

Babygezicht in frame
Babygezicht in frame

Noodzakelijk

Adobe Photoshop 7 of hoger

instructies:

Stap 1

Open eerst de originele afbeelding en vervolgens het framebestand. Om dit te doen, sleept u achtereenvolgens hun pictogrammen naar de Photoshop-werkruimte of opent u de bestanden traditioneel met behulp van het menu ("Bestand" -> "Open").

Stap 2

De foto wordt niet automatisch ingelijst. In plaats daarvan worden beide afbeeldingen in onafhankelijke vensters geopend. Daarom moet het frame handmatig naar de afbeelding worden overgebracht. Om dit te doen, selecteert u het en kopieert u het naar het klembord. Klik in het menu "Selectie" op "Alles", ga vervolgens naar het menu "Bewerken" en klik op het item "Kopiëren".

Sluit het ingelijste venster - je hebt het niet meer nodig.

Stap 3

Ga in het venster met de foto naar het menu "Bewerken", zoek het item "Invoegen" en klik erop. Het frame verschijnt op het canvas over de originele foto.

Stap 4

In de regel zal de foto kleiner zijn dan de lijst, aangezien kadersjablonen in hoge resolutie en groot (met een marge) worden gemaakt. Daarom moet het frame kleiner worden gemaakt. Klik in het menu Bewerken op Vrije transformatie. Er verschijnt een zwarte lijn rond het frame met bedieningshendels. Door aan een ervan te trekken, kan de afbeelding vergroot of verkleind worden. Gebruik de bedieningshendels om het frame volledig in het frame te laten passen, druk op "Enter". Houd de Shift-toets ingedrukt om de verhoudingen van de afbeelding te behouden tijdens het transformeren.

Stap 5

Snijd vervolgens de foto bij zodat het gezicht goed in het kader past. Selecteer het in het lagenpaneel (F7). Ga vervolgens naar de modus Vrije transformatie zoals in de vorige stap en snijd de foto indien nodig bij. Druk op Enter.

Stap 6

Vaker wel dan niet, is het afbeeldingsdoek groter dan nodig. Snijd het overtollige af. Om dit te doen, lijmt u de lagen (opdracht in het menu "Laag"), selecteert u het gereedschap "Frame" (C) en gebruikt u het om alleen het gewenste gebied te selecteren. Het deel van de afbeelding dat niet in het "frame" past, wordt automatisch verwijderd.

Stap 7

Sla het eindresultaat op. Nu kan het naar vrienden worden gemaild, op uw bureaublad worden geïnstalleerd of op een fotoprinter worden afgedrukt.

Aanbevolen: