Een Tekening Inlijsten

Inhoudsopgave:

Een Tekening Inlijsten
Een Tekening Inlijsten

Video: Een Tekening Inlijsten

Video: Een Tekening Inlijsten
Video: Pentekening mooi inlijsten 2024, Mei
Anonim

Bij het opstellen van tekeningdocumenten is het noodzakelijk om te voldoen aan bepaalde normen die zowel het formaat van de tekening als de regels voor het ontwerp van elk element bepalen. Deze standaarden vergemakkelijken de opslag van tekendocumenten en bieden tal van gemakken.

Een tekening inlijsten
Een tekening inlijsten

instructies:

Stap 1

Deze gemakken zijn onder meer snelheid bij het lezen van de tekening, die is gemaakt met behulp van een goed gevormd frame en titelblok. Het frame beperkt het tekenveld en wordt toegepast binnen de formaatgrenzen. Typische formaten in het tekeningdocumentatiesysteem zijn A4, A3, A2, A1 en A0, evenals aanvullende formaten. In het onderwijsproces worden meestal A4-formaten met zijafmetingen van 210 bij 297 mm gebruikt.

Stap 2

Het frame wordt aangebracht met een hard of hard-zacht potlood en begint met het tekenen van een lijn langs de linkerrand van het vel. Of de plaat nu verticaal of horizontaal is, trek een lijn op 20 mm van de linkerrand. In de toekomst zal het vel worden gebruikt voor het naaien en archiveren.

Stap 3

Trek lijnen van dezelfde dikte aan de rechter-, onder- en bovenzijde van het vel, met een afstand van 5 mm vanaf de rand. Nadat u het frame hebt aangebracht, kunt u doorgaan met het ontwerp van de postzegel, waarin de hoofdinscripties zich bevinden. De belangrijkste inscripties omvatten de naam van de tekening, de schaal van de tekening, uitleg en andere gegevens over het afgebeelde product.

Stap 4

Plaats bij het maken van productietekeningen op A4-formaat het vel strikt verticaal en de inscriptie alleen langs de korte zijde. Wanneer u een tekening maakt op vellen van andere formaten of voor educatieve doeleinden, plaatst u de inscriptie zowel langs de korte als langs de lange zijde van het blad.

Stap 5

Plaats bij het aanbrengen van het titelblok de stempel in de rechter benedenhoek van het vel. Teken hiervoor een rechthoek met de afmetingen die zijn ingesteld in overeenstemming met de vereisten van GOST.

Aanbevolen: