Een Foto Inlijsten

Inhoudsopgave:

Een Foto Inlijsten
Een Foto Inlijsten

Video: Een Foto Inlijsten

Video: Een Foto Inlijsten
Video: Inlijsten 2024, Mei
Anonim

Foto's zijn constante herinneringen aan dierbare mensen en belangrijke gebeurtenissen in je leven. Een goed gekozen kader geeft uw foto's een complete en harmonieuze uitstraling en benadrukt het belang van de gebeurtenis die op de foto is vastgelegd. Daarnaast is een ingelijste foto een prachtig cadeau voor uw dierbaren.

Een foto inlijsten
Een foto inlijsten

Het is nodig

Computer met internettoegang, Photoshop-software, fotografie, framesjabloon

instructies:

Stap 1

Er zijn een groot aantal sites waar u gratis fotolijsten kunt downloaden. In de regel worden frames aangeboden in png-formaat, in de vorm van een kant-en-klaar sjabloon voor het werken in Photoshop. Selecteer een frame en sla het op in een handige map.

Stap 2

Zoek de map met het frame, klik in het drop-down venster op het gewenste frame met de linkermuisknop en klik op de opdracht "openen".

Stap 3

Het frame wordt geopend in een apart venster. Let op het midden van het frame: wit-grijze cellen betekenen volledige transparantie. Dit is het png-formaat, een kant-en-klaar frame waarin niets veranderd hoeft te worden.

Stap 4

Selecteer een commando in het menu en open de foto die je wilt decoreren met een lijst. Nu op het werkgebied van Photoshop zijn er een frame en een foto in verschillende vensters.

Stap 5

Selecteer het gereedschap Verplaatsen (pijl) en sleep de afbeelding van de kat naar het bestand met het kader terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. De lijst en de foto bevinden zich in hetzelfde venster, maar op verschillende lagen. De fotolaag bevindt zich boven het frame. Klik in het Lagenpalet met de linkermuisknop op de actieve laag en sleep de afbeelding onder de laag met het kader terwijl u de knop ingedrukt houdt.

Stap 6

Vergroot of verklein indien nodig de grootte van de foto door Transform (Cntr + T) aan te roepen. Met de Shift-toets kunt u de juiste verhoudingen van de afbeelding behouden bij het wijzigen van het formaat.

Stap 7

Maak de lagen plat en sla de nieuwe afbeelding op in het formaat dat u nodig hebt. Voor het printen heb je een jpg-formaat nodig.

Aanbevolen: