Spelling Controleren

Inhoudsopgave:

Spelling Controleren
Spelling Controleren

Video: Spelling Controleren

Video: Spelling Controleren
Video: 204 Spelling controleren en woorden onderstrepen 2024, Mei
Anonim

Niemand is immuun voor typefouten. Om u geen zorgen te maken over de juiste spelling van woorden in een document of in een bericht op de site, gebruikt u de mogelijkheden van een browser en een teksteditor. Het is niet moeilijk om een spellingcontrole te installeren, maar de voordelen van het inschakelen van deze functie kunnen niet worden overschat.

Spelling controleren
Spelling controleren

instructies:

Stap 1

Om spellingcontrole in Mozilla Firefox in te stellen, start u de browser zoals u gewend bent. Selecteer Tools in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Instellingen". Er wordt een dialoogvenster geopend.

Stap 2

Ga naar het tabblad Geavanceerd en selecteer het tabblad Algemeen. Vink in het gedeelte "Bladeren door sites" het vakje "Spelling controleren tijdens typen" aan. Klik op OK om de nieuwe instellingen toe te passen en het venster te sluiten.

Stap 3

Om de spelling in een Word-document te controleren, klikt u in de linkerbovenhoek van de teksteditor op het Office-pictogram met de naam "Office-knop". de linkermuisknop. Ga naar het gedeelte 'Spelling' door het te markeren.

Stap 4

Configureer spellingsregels in het venster door een markering in de vereiste velden te plaatsen. Om voortaan automatisch de spelling en interpunctie te controleren voor alle documenten die in de editor zijn gemaakt, selecteert u het item Alle nieuwe documenten in de sectie Uitzonderingen voor. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Speldfouten in dit document verbergen' en uit het vakje 'Grammatica fouten in dit document verbergen'. Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Stap 5

Om de spelling van het huidige document te controleren, drukt u op de F7-toets en maakt u met behulp van het dialoogvenster dat verschijnt met gedetailleerde uitleg de nodige correcties in het document. Of, voor dezelfde doeleinden, ga naar het tabblad "Review", in het gedeelte "Spelling", klik op het pictogram met een "vinkje" en de letters "ABC" met de titel "Spelling".

Stap 6

Als u extra woordenboeken of hulpprogramma's hebt geïnstalleerd om de spelling en grammatica in uw documenten te controleren, gaat u naar het tabblad Invoegtoepassingen en stelt u specifieke regels in voor het gebruik van hulpprogramma's van derden die compatibel zijn met Word met behulp van de overeenkomstige pictogrammen in het gedeelte Aangepaste werkbalken.

Aanbevolen: