Een Voetnoot Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Voetnoot Verwijderen
Een Voetnoot Verwijderen

Video: Een Voetnoot Verwijderen

Video: Een Voetnoot Verwijderen
Video: How to delete footnote in Microsoft word 2024, Mei
Anonim

Werken met voetnoten in Word-documenten roept vaak veel vragen op. Je komt er inderdaad niet meteen achter hoe je ze in een document invoegt, maar hoe je ze verwijdert. Er is een apart gelijknamig menu voor het invoegen van voetnoten, maar het is niet direct mogelijk om een manier te vinden om deze te verwijderen.

Een voetnoot verwijderen
Een voetnoot verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u een of meer voetnoten uit het document moet verwijderen, dan is er een eenvoudige manier die u niet meteen kunt raden. U hoeft alleen maar de link te selecteren en op de Delete-toets (Del) of de combinatie van de Ctrl- en X-toetsen op uw computertoetsenbord te drukken. Houd er rekening mee dat u niet de voetnoottekst onderaan de pagina of aan het einde van het document hoeft te selecteren en te verwijderen, maar de voetnoot zelf in de tekst. Een andere manier om de voetnoot te verwijderen is meer geschikt voor mensen die geen muis gebruiken. U moet de cursor direct na de link in de tekst plaatsen en tweemaal op de Backspace-toets drukken.

Stap 2

Als u alle voetnoten in een document in één keer moet verwijderen, kan het erg vervelend zijn om ze allemaal op te sporen en één voor één te markeren. Er is nog een andere optie. Klik op het tabblad Start en selecteer de opdracht Vervangen in het gedeelte Bewerken.

Stap 3

Ga naar het tabblad Vervangen en klik op de knop Meer. Klik nu op de knop "Special" en selecteer "Footnote Mark".

Stap 4

Klik op Alles vervangen. In dit geval moet het veld "Vervangen door" leeg zijn. Alle voetnoten in het document worden verwijderd.

Aanbevolen: