Een Video Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Video Bewerken
Een Video Bewerken

Video: Een Video Bewerken

Video: Een Video Bewerken
Video: Welk montageprogramma kan je het best gebruiken? | Monteren voor Beginners | Editen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Als u uw eigen video of zelfs een hele film wilt bewerken, kunt u dit met verschillende programma's doen. Voorbeelden van dergelijke software: Adobe After Effects, Pinnacle Studio. Ze moeten echter nog worden gedownload. Ondertussen heeft Windows een standaard videobewerkingssoftware genaamd Windows Movie Maker. Door dit programma als voorbeeld te gebruiken, zal het maken van een eenvoudige video worden overwogen.

Een video bewerken
Een video bewerken

instructies:

Stap 1

Open Windows Movie Maker. Dit programma staat gegarandeerd op je pc, of je nu Windows XP, Vista of Seven gebruikt. U vindt het in het menu "Start", in het item "Alle programma's".

Stap 2

Klik op de knop "Multimedia importeren" en geef vervolgens de bestanden op voor het programma dat u wilt gebruiken bij het maken van een video als materiaal ervoor. U kunt video's, audio-opnamen, foto's selecteren. De bestanden die u opgeeft, worden gekopieerd naar de werkmap Geïmporteerde media van Windows Movie Maker.

Stap 3

U ziet onderaan het betreffende programma een bewerkingsgebied, dat kan worden weergegeven in de volgende modi: "Storyboard" en "Tijdlijn". De modusschakelaar bevindt zich in de linkerbenedenhoek van het venster. De tweede modus geeft een orde van grootte meer informatie over montagemateriaal: de duur van audio- en videofragmenten, de tekst van titels over de frames heen. De eerste modus is handig voor het overbrengen van bestanden naar het bewerkingsgebied. Daarnaast is het geschikt voor het toepassen van overgangen en effecten.

Stap 4

Breng de benodigde bestanden in de gewenste volgorde over naar het bewerkingsgebied. Door elk van hen te selecteren, in de "Tijdlijn" -modus, past u de duur van de weergave in de video aan.

Stap 5

Selecteer vervolgens "Overgangen" in de vervolgkeuzelijst bovenaan het venster. U ziet de overgangsopties die beschikbaar zijn voor gebruik tussen twee aangrenzende fragmenten. Sleep overgangen naar het bewerkingsgebied en pas ze aan in uw toekomstige video.

Stap 6

Pas de effecten voor elk bestand op dezelfde manier aan.

Stap 7

Voeg indien nodig een titel en aftiteling toe aan de video. Volg hiervoor de link aan de linkerkant van het scherm. Dit is de Titels en Credits link.

Stap 8

Nu hoeft u alleen nog de voltooide video op te slaan door het gewenste menu-item met de naam "Publiceren op de geselecteerde locatie" te selecteren. De video kan zowel op een computer als op een dvd worden opgeslagen. Of u kunt het per e-mail verzenden.

Aanbevolen: