Spelling Inschakelen In Opera

Inhoudsopgave:

Spelling Inschakelen In Opera
Spelling Inschakelen In Opera

Video: Spelling Inschakelen In Opera

Video: Spelling Inschakelen In Opera
Video: Correct spelling for opera. 2024, Mei
Anonim

Voor het eerst verscheen de functie van automatische spellingcontrole in teksteditors en toen begon het door fabrikanten te worden geïntegreerd in andere programma's, waaronder webbrowsers. In browsers is het misschien nog meer nodig dan in editorprogramma's, omdat hier teksten moeten worden getypt en verzonden in het proces van online communicatie, d.w.z. snel genoeg, wat niet anders kan dan hun kwaliteit beïnvloeden. De hulp van de applicatie is in dit geval erg handig.

Spelling inschakelen in Opera
Spelling inschakelen in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser en internettoegang

instructies:

Stap 1

Alle acties die nodig zijn om de spellingcontrole in moderne versies van Opera in te schakelen, worden uitgevoerd met behulp van de ingebouwde browserbesturing. Het is niet nodig, zoals voorheen, om iets op het netwerk te zoeken, te downloaden, de locatie te achterhalen van de map waarin het gedownloade moet worden geplaatst, enz. Start daarom uw browser en ga naar een pagina met een tekstinvoervenster, bijvoorbeeld naar de hoofdpagina van een zoekmachine. Klik met de rechtermuisknop op het veld voor het typen van een zoekopdracht en controleer de aanwezigheid van een vinkje tegenover het item "Spelling controleren" in het contextmenu. Zo niet, trek het aan.

Stap 2

Als de vereiste regel is gecontroleerd, maar de spellingcontrole is nog steeds niet uitgevoerd, open dan hetzelfde contextmenu en ga naar de sectie "Woordenboeken". Het bevat een lijst met talen waarvoor de browser woordenboeken heeft gecontroleerd - selecteer de regel "Russisch".

Stap 3

De gewenste taal verschijnt mogelijk niet in de lijst. Start in dit geval de Opera Test Dictionaries Download Wizard - selecteer het item "Woordenboeken toevoegen/verwijderen".

Stap 4

Vink in de lijst met woordenboeken die beschikbaar zijn op de server van de fabrikant, geleverd door de wizard, de vakjes aan naast degene die je nodig hebt - behalve Russisch kun je andere kiezen. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat het laden van elk woordenboek een bepaalde tijd in beslag neemt en ook de lijst met vragen van de wizard verlengt - u moet de vakjes aanvinken om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden van elk woordenboek afzonderlijk. Daarom kan buitensporige zuinigheid het proces aanzienlijk vertragen en een behoorlijk deel van het internetverkeer wegnemen.

Stap 5

Klik op de knop "Volgende", en wanneer de wizard de teksten van de licentieovereenkomsten begint weer te geven, plaatst u een vinkje bij de toestemming daarvoor, als de beschreven voorwaarden voor u geschikt zijn. Aan het einde van het werk zal de wizard aanbieden om de standaard taal voor spellingcontrole uit de uitgebreide lijst te selecteren - klik op de regel "Russisch" en klik vervolgens op de knop "Voltooien".

Aanbevolen: